• Jaga lugu:

  Väikeaktsionär: piisanuks ka vähemast

  Sisuliselt oleks aktsionäre rahuldanud ka väiksem dividendimakse, kuid 0,05 eurot aktsia kohta on igati korralik, märkis Tallinki väikeaktsionär Mikk Talpsepp.

  "Tallink andis juba sügisel mõista, et Tallinkil on kavatsus hakata dividende maksma, seega dividendide maksmine oli oodatav, kuid päris kindel ei saanud selles olla," tõdes aktsionär, kes ostis täna 50 000 aktsiat juurde.
  Tema sõnul jääb dividendide summa alla eelmise aasta kasumile ja arvestades, et majandussituatsioon võiks jätkuvalt paraneda, võib loota-arvata, et dividende makstakse ka edaspidi.
  "Varasemast on jäänud Tallinki poolt arusaam, et kui alustatakse maksmisega, siis soovitakse seda teha jätkusuutlikult. Eelmise aasta kasum 55 mln eurot samuti ületab dividende. Seega kui kasum kasvab, siis ehk kasvavad ka dividendid. Võimalik, et dividendisummaga antakse märku ka juhtkonna nägemusest dividendide edaspidisest suurusjärgust," lisas Talpsepp.
  Tallink otsustas tänavu dividende maksta Talpsepa sõnul aktsionäride surve pärast. "On ju Tallink nagu enamik viimase kümnendi IPOdest kauplemas allpool börsile tuleku hinda, mis tähendab, et emissioonist ostnud pole ei kasumis ega ka saanud mingit rahavoogu dividendide näol. Kahjumis investeeringut on parem taluda, kui sealt laekub vähemalt mingigi dividendimakse," tõdes ta.
  Talpsepp ostis täna 50 000 aktsiat juurde, enne tänast oli tema investeeringu suurus kolm korda väiksem. "Seega pole dividendide summa investeeringult nii märkimisväärne, et dividendide kasutamist peaks eraldi planeerima," vastas ta küsimusele, mis plaan rahaga on.
  "Eelmise aasta märtsis ütlesin tõepoolest, et Tallink võiks dividendide maksmisega alustada. Hea, et sellega nüüd algust tehakse," lisas Talpsepp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Börs: S&P 500 jõudis uue rekordini
Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas teisipäeva uue rekordiga, head minekut näitasid tervishoiusektor ning Apple, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas teisipäeva uue rekordiga, head minekut näitasid tervishoiusektor ning Apple, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.