Alyona Stadnik • 22. aprill 2013 kell 8:28

Väikeaktsionär: piisanuks ka vähemast

Sisuliselt oleks aktsionäre rahuldanud ka väiksem dividendimakse, kuid 0,05 eurot aktsia kohta on igati korralik, märkis Tallinki väikeaktsionär Mikk Talpsepp.

"Tallink andis juba sügisel mõista, et Tallinkil on kavatsus hakata dividende maksma, seega dividendide maksmine oli oodatav, kuid päris kindel ei saanud selles olla," tõdes aktsionär, kes ostis täna 50 000 aktsiat juurde.

Tema sõnul jääb dividendide summa alla eelmise aasta kasumile ja arvestades, et majandussituatsioon võiks jätkuvalt paraneda, võib loota-arvata, et dividende makstakse ka edaspidi.

"Varasemast on jäänud Tallinki poolt arusaam, et kui alustatakse maksmisega, siis soovitakse seda teha jätkusuutlikult. Eelmise aasta kasum 55 mln eurot samuti ületab dividende. Seega kui kasum kasvab, siis ehk kasvavad ka dividendid. Võimalik, et dividendisummaga antakse märku ka juhtkonna nägemusest dividendide edaspidisest suurusjärgust," lisas Talpsepp.

Tallink otsustas tänavu dividende maksta Talpsepa sõnul aktsionäride surve pärast. "On ju Tallink nagu enamik viimase kümnendi IPOdest kauplemas allpool börsile tuleku hinda, mis tähendab, et emissioonist ostnud pole ei kasumis ega ka saanud mingit rahavoogu dividendide näol. Kahjumis investeeringut on parem taluda, kui sealt laekub vähemalt mingigi dividendimakse," tõdes ta.

Talpsepp ostis täna 50 000 aktsiat juurde, enne tänast oli tema investeeringu suurus kolm korda väiksem. "Seega pole dividendide summa investeeringult nii märkimisväärne, et dividendide kasutamist peaks eraldi planeerima," vastas ta küsimusele, mis plaan rahaga on.

"Eelmise aasta märtsis ütlesin tõepoolest, et Tallink võiks dividendide maksmisega alustada. Hea, et sellega nüüd algust tehakse," lisas Talpsepp.

Hetkel kuum