Raivo Sormunen • 22 aprill 2013

Kes saavad osa Tallinki suurest dividendist?

Tallink Grupi sel aastal makstav 33,49 miljoni eurone dividendimakse peaks olema suurim dividendimakse üldse Tallinna börsi ligi 17 aasta pikkuse ajaloo juures.

Vaatame, kes laevanduskontserni dividendimaksest kõige enam võidavad:-Infortar (Tallinki suuromanike valdusfirma, mille suurimad omanikud on Enn Pant, Kalev Järvelill ja Ain Hanschmidt) 12,06 miljonit eurot.Lisaks on neil Tallinki aktsiaid ka erakontode või isiklike firmade all. Tallinki suurim omanik on Enn Pant, kes teenib lisaks Infortari osalusele veel otse ja läbi talle kuuluva firma Mersok OÜ 0,41 miljonit eurot dividenditulu lisaks.- Suuruselt teine aktsionär on möödunud aasta detsembris Tallinki suuromanikuks tõusnud CVCI Growth Fund II tütarettevõte Baltic Cruises Holding L.P, mis teenib 5,87 miljonit eurot.

- Seejärel tulevad kümmekond suurt välisfondi, mis hoiavad oma aktsiaid välispankade kliendikontodel- Eesti fondidest teenivad kõige enam LHV II ja III samba fondid, mis teenivad veidi enam kui 6 miljoni aktsia pealt 304 000 eurot dividenditulu- Eelmisel aastal suurimaks erainvestoriks tõusnud AS Luksusjaht omanik Sven Lennart Alpstål saab 184 600 eurot dividenditulu.- Edasi järgneb eestlastest Neinar Seli, kes läbi AS Rondam teenib 125 400 eurot.- Skype`i eestlastest asutajatele kuuluv riskifond Ambient Sound Investments saab  Tallinki dividendide pealt 72 900 eurot,- ERGO II ja III pensionisamba fondid 69 800 eurot. Veidi vähem Danske ja Swedbanki II ja III samba pensionifondid- Toivo Ninnasele kuuluv Tekali OÜ 65 100 eurot. Ühtlasi on Ninnas ka Infortari väikeomanik.

 

 

Hetkel kuum