Laura Mallene • 4. juuni 2013 kell 21:59

"Kahjustava otsuse korral lähen riigikohtusse"

 Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum sõnas pärast Reformierakonna aukohut, et kui partei teeb teda kahjustava otsuse, läheb ta riigikohtuni välja, et seista oma hea nime eest.

”Kindlasti ei ole ma Taimi Samblikul seda teha käskinud,” sõnas Vallbaum. Ta ei soovinud öelda, kes on antud olukorras valet rääkinud.

”Las aukohus ütleb selle ära,” ütles Vallbaum. ”Ma ei saa kedagi süüdistada. Aga ma saan öelda seda, et kui öeldakse, et mina olen Taimi Samblikku käskinud ja süüdi jään – ma lähen riigikohtusse. Ma ei ole teda käskinud!”

Vallbaum sõnas, et ei kiirusta asjadest ette ja ootab ära aukohtu otsuse. Seni ei ole ta nõus kommenteerima ka seda, kas mõtleb prokuratuuri pöördumisele.

”Ma ei sunni tegema inimesi, mida seadus ei luba,” kinnitas Vallbaum.

Vallbaum sõnas, et tal on hea meel, et talle on helistanud hommikul paljud inimesed ja teatanud, kelle poolt nad on oma hääle andnud – seda olevat Taimi Samblik neil ka käskinud teha.

”Ei usu,” vastas Vallbaum küsimusele, kas erakonna keskkontor manipuleerib teadlikult häältega. ”Mina tahan, et mu nimi jääks puhtaks. Ma pole elus kedagi petnud, mul on üks telefoninumber sellest ajast, mil telefon tuli. Mul on ainult kaks meiliadressi. Mul ei ole midagi häbeneda, ma pole kellegile võlgu ja võin rahulikult magada,” toonitas Vallbaum. Tema sõnul pole erakond teda püüdnud ka survestada.

Neljapäeval lahvatas Reformierakonnas skandaal. Selgus, et erakonna sisevalimistel on toimunud pettus.

Hetkel kuum