Kristi Malmberg • 14. juuni 2013 kell 5:27

Tööinspektsioon võis euroraha valesti kasutada

Sotsiaalministeerium ja SA Innove uurivad tööinspektsiooni võimalikku euroraha väärkasutamist.

2010. aastal kinnitas sotsiaalministeerium Euroopa sotsiaalfondist (ESF) rahastatava programmi, mis aitaks vähendada terviseriske ning parandada töösuhete kvaliteeti, kirjutab Eesti Päevaleht. Viimase jaoks eraldatakse raha ka tööinspektsioonile ning osa sellest läheb juriidilise nõustamise toetamiseks.

Tollane sotsiaalminister Hanno Pevkur põhjendas programmi vajadust lisaks sellega, et üha rohkem tuleb pöörata tähelepanu ka töösuhetele ja tööõigusele.

Just töösuhete ja tööõiguse rikkumises süüdistab aga nüüd, kolm aastat hiljem, üks sama programmi juures töötanud tööinspektsiooni ametnik inspektsiooni ennast. Töötaja väidab, et talle anti käsk tegemata töö kirja panna, et euroraha palgafondis ei väheneks. Inspektsiooni sõnul on rikkumine küll teoreetiliselt võimalik, ent uurimist alles alustati.

Hetkel kuum