• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mercki suurema annusega uneravimid ei saanud FDA heakskiitu

  Ravimitootja Merck & Co. ei saanud USA toidu- ja ravimiametilt (FDA) heakskiitu katsejärgus unetuse ravimi suurema annusega tablettidele, vahendas Bloomberg.

  Mercki teatel ütles FDA, et unetabletid, mida teatakse ingliskeelse nimega suvorexant, ei ole 30- ja 40-milligrammistes kogustes ohutusteste läbinud. Ravimifirma sõnul võivad 10-milligrammised pillid saada heakskiidu kohe pärast kasutusvalmiks tegemist.
  "See on väga hea uudis, et pole vaja täiendavaid kliinilisi uuringuid," ütles Mercki uurimis- ja arendusosakonna juht Roger Perlmutter, viidates 10-milligrammise annusega tablettidele. "Praegu on selge tee heakskiiduni."
  Bloombergi koostatud analüütikute prognooside keskmise järgi võib ettevõtte 2017. aasta käibest uus uneravim moodustada kuni 516 miljonit dollarit. Ravimi eesmärk on välja lülitada inimese ärkvelolek, konkurentide alternatiivsed tabletid keskenduvad pigem aju suigutavasse olekusse viimisele.
  "Sundides Mercki leppima väiksemate annustega, samal ajal lükates tagasi suuremate annustega tabletid ohutusriskide tõttu, jääb suvorexantile veel rohkem segadust tekitavaid turustamisvõimalusi," ütles Sanford C. Bernstein & Co. analüütik Timothy Anderson.
  New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 12:40 (Eestis kell 19:40) tõusis Merck & Co Inc 0,51%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 11,83%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.