• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi aasta ärinaine tegi Muhu kollektsiooni

  Rootsi eduka rõivadisaineri Gudrun Sjödéni selle talve mantlite, jakkide kollektsioon sai inspiratsiooni Muhu mustritest.

  “Muhu käsitöönaiste loovus on tulvil rõõmsates värvides mustreid ja tikandeid,” rääkis omanimelise ettevõtte asutaja ja loovjuht Sjödén Äripäevale. “Nii mina kui ka minu disainimeeskond olime sellest naiselikust jõust täiesti lummatud ning sellest sai meie värviline ja folkloorihõnguline talvekollektsioon oma inspiratsiooni,” ütles ta.
  Sjödén jõudis Muhu saare mustriteni üllatavat teed pidi: 2012. aasta sügisel New Yorgis käies leidis ta sealt raamatu Muhumaast ja Eesti saarestikust. Raamatu rikkalikud illustratsioonid ja Muhu värvikas folkloor innustasid teda looma oma uut Muhu mustritel põhinevat talvekollektsiooni, kuhu kuuluvad peale riiete ka kodutekstiilid.
  Sjödéni sõnul on Balti riikides levinud huvitav traditsioon luua ja valmistada äärmiselt omapärast riietust ja aksessuaare täiesti ootamatutes värvikombinatsioonides. Seetõttu on ka tema Muhu kollektsioonis palju leidlikke tikandeid ja kootud mustreid.
  1941. aastal sündinud Rootsi disainer ja ärinaine Sjödén alustas oma riidekollektsioonide tootmist ja müümist 1974. aastal. Talle kuulub riidepoode Rootsis, Norras, Soomes, Taanis, Suurbritannias, Saksamaal ja USAs. 2012. aastal sai ta Rootsis aasta ärinaise tiitli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.