• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turvatöötaja leidmine järjest raskem

  Turvaettevõtete liidu hinnangul on hoolimata tööpuudusest Eestis turvatöötaja leidmine aasta-aastalt järjest raskem.

  "Üks põhjus on kindlasti see, et järjest karmistuvad seadustega kehtestatud nõuded, millele turvatöötaja peab vastama," ütles turvaettevõtete liidu tegevdirektor Kaupo Kuusik.
  Tema sõnul teeb hea turvatöötaja leidmise raskemaks ka asjaolu, et turvatöötaja kuvand on ajas muutunud – kui 20 aasta eest oli keskmine nn turvamees sportliku kehaehitusega "kapp", väljaviskaja, siis täna on ta pigem intelligentne ja varju jääv probleemiennetaja.
  "Turvatöötajal läheb järjest enam toore jõu asemel tehnilist taipu vaja," ütles Kuusik. "See aga tähendab, et ka turvatöötaja sissetulek peab vastama peaga töötaja palgatasemele," märkis ta pressiteates.
  Kuusik lükkas ümber väite, et turvatöötaja palk on väike. "Liikmesettevõtted teavad, et täna on tööjõuturul suur puudus seaduse nõetele vastavatest töötajatest ning et miinimumpalka pakkudes et ole ettevõtted turvaturul konkurentsivõimelised, seepärast püütakse üldiselt heale turvatöötajale ka väärilist palka pakkuda," kinnitas ta.
  "Mis omakorda sunnib neid Eesti turvaettevõtteid, kes oma teenuse kvaliteedist hoolivad, klientidega maha istuma ja hinnatasemed hoolikalt läbi arutama," lisas Kuusik.
  1993 loodud turvaettevõtete liidu eesmärgiks on koondada võimalikult laia turvalisuse tagamisel tegutsevat ettevõtete ringi ning esindada oma liikmete ühishuve suhetes riigi- ja kohaliku võimu asutuste ning teiste institutsioonidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.