• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lõhmus: maksutulu peaks KOV-idele minema

  LHV Groupi üks omanikke Rain Lõhmus leiab, et maksutulu võiks kasutada pigem kohalikud omavalitsused, selle asemel et riigi tasandil ulmeprojekte teha.

  „Ma arvan, et tulu, mida kokku korjatakse, võiks kasutada pigem kohalikud omavalitsused, kui et riigi tasandil suuri ja ulmeprojekte teha,“ ütles Lõhmus. Ta lisas, et peab arukaks olemasoleva mõistlikku kasutamist, mitte raha juurde küsimist.
  Võrreldes kapitaliga on Lõhmuse hinnangul tööjõud Eestis liiga kõrgelt maksustatud. Lõhmus märkis, et Ameerikas on sel teemal olnud tihe diskussioon. Ta tõi näiteks, et kui töötaja teenib 10 000 eurot ja kapitalist sama summa, on kapitalisti tulu tööjõumaksude tõttu suurem. Lõhmus ei arva, et see õige on.
  „Mulle endale tundub, et Eestis ülemäära ka ei maksustata keskkonna saastamist, on ta siis kaevandamine või autoga õhu saastamine,“ nimetas ta kohad, kust võiks rohkem maksutulu saada, et tööjõumakse alandada.
  Eesti maksukeskkonda peab Lõhmus ikkagi atraktiivseks. „Ei jää siia ükski investeering tulemata, kui auto ostmine kallimaks läheb,“ märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Raadiohommikus: verivärsked kommentaarid Coop Panga majandustulemustele
Äripäeva raadio hommikuprogrammis värsked teated buumivast börsist ja ähvardavatest koroonapiirangutest. Hommikul kell 8.00 avalikustab Coop Pank värsked majandustulemused, saame teada, kas kasum ja kasvud on sama tugevad, nagu olid sel nädalal LHV-l. Kell 8.05 on küsimustele vastamas pangajuht Margus Rink.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis värsked teated buumivast börsist ja ähvardavatest koroonapiirangutest. Hommikul kell 8.00 avalikustab Coop Pank värsked majandustulemused, saame teada, kas kasum ja kasvud on sama tugevad, nagu olid sel nädalal LHV-l. Kell 8.05 on küsimustele vastamas pangajuht Margus Rink.