Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna uude volikokku pääses 31 asendusliiget

  Tallinna linnavolikogu algkoosseisu 79 liikmest tuli asendada 31 ning mõnel juhul teha mitmekordne asendus.

  Valimiskomisjon määras tänasel koosolekul asendusliikmed volikogu linnaliikmetele, kes ei saa volikogu töös osaleda. Esialgsest liikmeskonnast langesid töös osalemist välistava ametikoha tõttu välja volikokku valituks osutunud ministrid ja riigikogu liikmed, Euroopa Parlamendi liige, Harju maavanem ja linnateenistujad.
  Seega koguneb linnavolikogu neljapäeval, 7. novembril kell 16 esimesele istungile alljärgnevas koosseisus:Isamaa ja Res Publica Liit1. Eerik-Niiles Kross2. Andres Öpik3. Tarmo Kruusimäe4. Priidu Pärna5. Yoko Alender6. Hendrik Agur7. Tiina Toomet8. Kalev Vapper9. Elle Kull10. Jaak Uudmäe11. Toivo Jürgenson12. Riina Solman13. Priit Värk14. Avo Üprus15. Andres Luus16. Madis KübarReformierakond1. Õnne Pillak2. Kaido Kaaberma3. Kairi Uustulnd4. Ants Leemets5. Ivi Eenmaa6. Kaupo Nõlvak7. Martin Kukk8. Rene Ilves9. Ain SeppikKeskerakond1. Edgar Savisaar2. Helle Kalda3. Larissa Novozilova4. Mihhail Kõlvart5. Olga Barabaner6. Mihhail Korb7. Andrei Novikov8. Olga Ivanova9. Rein Ratas10. Margarita Tšernogorova11. Karin Tammemägi12. Irina Antonjuk13. Juri Poljakov14. Erki Savisaar15. Igor Kravtšenko16. Marek Jürgenson17. Toomas Vitsut18. Tiit Terik19. Nikolai Korb20. Merike Martinson21. Andrei Birov22. Märt Sults23. Ruslana Veber24. Kalle Klandorf25. Nelli Privalova26. Leonid Mihhailov27. Igor Jermakov28. Jelena Glebova29. Valeri Kislitsõn30. Vjatšeslav Prussakov31. Aleksei Semjonov32. Deniss Presnetsov33. Toivo Tootsen34. Inna Fjodorova35. Elmar-Johannes Truu36. Ants Pilving37. Kaja Laanmäe38. Andres Kollist39. Daisy Järva40. Natalia Malleus41. Kaie Kõrb42. Taavi Aas43. Heidy Tamme44. Irina Embrich45. Arvo Sarapuu46. Niina SõtnikSotsiaaldemokraatlik Erakond1. Külli Urb2. Abdul Hamid Turay3. Lauri Laats4. Anto Liivat5. Vadim Belobrovtsev6. Barbi-Jenny Pilvre-Storgard7. Hanno Matto8. Jaak Juske
  Esimese istungi päevakorras on vastavalt seadusele ainult linnavolikogu esimehe valimine, linnavolikogu aseesimeeste arvu määramine, linnavolikogu aseesimehe (aseesimeeste) valimine ning Tallinna linnavalitsuse lahkumispalve ärakuulamine.
 • Hetkel kuum
Margit Pulk: kobarkäkiepideemia nõuab riigimaja kraamimist, siin on lahendus
Vajame valdkondlikke teadusnõukodasid, et olla vähem tagantjärele targad, kirjutab Philip Morris Eesti välissuhete juht Margit Pulk arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Vajame valdkondlikke teadusnõukodasid, et olla vähem tagantjärele targad, kirjutab Philip Morris Eesti välissuhete juht Margit Pulk arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Turud rahunevad pärast suuremat langust
Täna näitavad aktsiaturud stabiliseerumise märke pärast suuremaid langusi eelmisel nädalal ja selle nädala esmaspäeval. Tõusupoolel on nii Aasia aktsiad kui Euroopa futuurid.
Täna näitavad aktsiaturud stabiliseerumise märke pärast suuremaid langusi eelmisel nädalal ja selle nädala esmaspäeval. Tõusupoolel on nii Aasia aktsiad kui Euroopa futuurid.
Analüütikud ja investorid ihuvad karujahiks relvad teravaks
Börsil on karuturg kestnud juba aasta ja kõik küsivad ühte ja sama: millal see lõpeb? “Miljoni dollari küsimus”, kui kasutada vana tuntud vastust. Aga millal siiski? Kui hakata analüütikuid läbi küsitlema, jagunevad vastused kaheteistkümneks: märtsis, aprillis, mais, teisel poolaastal jne. Nii ei saa ju karu jahtida!
Börsil on karuturg kestnud juba aasta ja kõik küsivad ühte ja sama: millal see lõpeb? “Miljoni dollari küsimus”, kui kasutada vana tuntud vastust. Aga millal siiski? Kui hakata analüütikuid läbi küsitlema, jagunevad vastused kaheteistkümneks: märtsis, aprillis, mais, teisel poolaastal jne. Nii ei saa ju karu jahtida!
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Emotsionaalne esinemine Gaselli Kongressil: et maal äri ajada, pead olema lihtsalt hea inimene
Ääremaal ettevõtjana tegutsedes on kõige olulisem, et juht oleks hea inimene, ütles Võrumaal Metsavenna Turismitalu asutanud Meelis Mõttus, nõustudes juhtimispsühholoog Mare Porkiga.
Ääremaal ettevõtjana tegutsedes on kõige olulisem, et juht oleks hea inimene, ütles Võrumaal Metsavenna Turismitalu asutanud Meelis Mõttus, nõustudes juhtimispsühholoog Mare Porkiga.
Läti joobes juhtidelt konfiskeeritud autod jõudsid Ukrainasse
Esimesed kuus Lätis joobes juhtidelt konfiskeeritud sõidukit jõudsid Ukrainasse, „Sõidukid on ukrainlastele üle antud ja kõik on korras," ütles Twitterconvoy algatuse juht Reinis Poznaks Läti raadiole.
Esimesed kuus Lätis joobes juhtidelt konfiskeeritud sõidukit jõudsid Ukrainasse, „Sõidukid on ukrainlastele üle antud ja kõik on korras," ütles Twitterconvoy algatuse juht Reinis Poznaks Läti raadiole.
Mängu- ja spordiväljakute ehitajale Lars Laj Eestile meeldib mõelda kastist välja
Mängu- ja spordiväljakute, eriprojektide ja tee-ehitusega tegelev Lars Laj Eesti OÜ on kohalikul turul tugevalt kanda kinnitanud ning tegutseb aktiivselt ka väljaspool kodumaad. Ettevõtte Balti riikide tegevjuhi Maikol Kriiva sõnul on nende meeskonna tugevus teha tehniliselt keerukaid ja ägedaid projekte ning mõelda kastist välja. Kliendid ja partnerid kinnitavad seda väidet.
Mängu- ja spordiväljakute, eriprojektide ja tee-ehitusega tegelev Lars Laj Eesti OÜ on kohalikul turul tugevalt kanda kinnitanud ning tegutseb aktiivselt ka väljaspool kodumaad. Ettevõtte Balti riikide tegevjuhi Maikol Kriiva sõnul on nende meeskonna tugevus teha tehniliselt keerukaid ja ägedaid projekte ning mõelda kastist välja. Kliendid ja partnerid kinnitavad seda väidet.
Äripäeva raadio pani tehisintellekti otse-eetris proovile
Eelmisel nädalal esitletud ChatGPT juturoboti viimane versioon GPT-4 on omandanud eesti keele tasemel, kus ta suudab parandada tekstides ortograafiat ja stiili ehk õige pea saavad ettevõtjad seda toodetes ja teenustes kasutada.
Eelmisel nädalal esitletud ChatGPT juturoboti viimane versioon GPT-4 on omandanud eesti keele tasemel, kus ta suudab parandada tekstides ortograafiat ja stiili ehk õige pea saavad ettevõtjad seda toodetes ja teenustes kasutada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.