Sirje Rank • 12 november 2013

Rootsi annab ehitajale tööd

Rootsi valitsus plaanib perioodil 2014-2025 rekordilisi infrastruktuuriinvesteeringuid, mis tähendab hulka tööd ja kõva konkurentsi nii kohalikele kui välismaistele ehitus- ja konsultatsioonifirmadele.

Kokku plaanib Rootsi valitsus investeerida selle perioodi jooksul 522 miljardit Rootsi krooni (59,2 mld eurot), kirjutab täna Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Investeeringud on plaanis teede, raudteede ja muu infrastruktuuri olukorra parandamiseks. Ka on plaanis 26 miljardit Rootsi krooni investeerida Stockholmi metroosse.

"See on rekordinvesteering, mis on äärmiselt oluline, et heaolu ja majanduskasv saaks jätkuda. Toimiv infrastruktuur on ju ühiskonna jaoks keskse tähtsusega, et reisijad saaks tööle ja koju ning firmad oma tooted klientideni toimetatud nii kodu- kui välismaal," ütles transpordiameti Trafikverket direktor Gunnar Malm.

Ametil saab olema tulevas investeeringute laines keskne roll - sealtkaudu liigub lõviosa investeeringute rahast. Osad lepingud on juba jagatud, võitjate seas on nii Rootsi kui ka välismaised ehitusettevõtted. Mitmed suurimad projektid on suurlinnade Stockholmi ja Göteborgi ümbruses.

Hetkel kuum