Raido Neemre • 13. november 2013 kell 19:38

Soovid investeerida nagu Buffett? Nüüd on selleks võimalus

New Yorgi börs ja iBillionaire tulid turule iBillionaire indeksiga, mis jälgib juhtivate investorite investeerimisportfelle. Juhtivate investorite all mõeldakse näiteks Warren Buffettit, Dan Loebit, David Tepperit, John Paulsonit, Carl Icahni ning David Einhorni.

Indeks koosneb 30 suure turuväärtusega ettevõttes, mis on S&P 500 indeksis ja millele rahandusmiljardärid on jaotanud kõige enam oma raha.

 Ostes nagu need suured tegijad, on tulemused suure tõenäosusega ka üpris head, vähemalt teatud perioodide jooksul. Viimase kaheksa aasta jooksul oleks iBillionaire indeksi annualiseeritud tootlus olnud 12,6%, võrreldes S&P 7,06%, väidab iBIllionaire.

iBillionaire’i sõnul pakub indeks investoritele efektiivset ja tulusat viisi järgimaks tarka raha. Põhimõtteliselt töötab indeks nagu oleks keegi kokku kutsunud grupi miljardäre ja palunud neil jõuda üksmeelele selles osas, millised on S&P 500 parimad aktsiad.

Hetkel kuum