Rainer Saad • 14. november 2013 kell 10:08

Morgan Stanley: Fed tõmbab lähikuudel stiimulit koomale

Morgan Stanley juht James Gorman ütles CNBC-le, et USA Föderaalreserv hakkab enda võlakirjade ostmise programmi vähendama lähikuudel.

"Vahel käituvad turud nagu koolilapsed. Nad reageerivad üle ning jooksev ringi nagu pöörased. Me teame, et võlakirjade ostmise programmi hakatakse vähendama ning me teame, et me elame kunstlikus olukorras, kus on ülemäärane likviidsus," sõnas Gorman.

Spekulatsioonid, kuna võiks Föderaalreserv oma igakuist 85 miljardi dollarilist stiimulprogrammi vähendada, on kestnud juba mitmeid kuid. "Parim tulemus on see, et majandus näitab taastumist ja võlakirjade ostmist vähendatakse. Kui keegi on lähikuudel sellepärast üllatunud, siis häbi talle," lisas Gorman.

Föderaalreservi võlakirjade ostmise programmi vähendamise ootuse tõttu on võlakirjade kauplemine oluliselt langenud ning see on Wall Streeti pankade kauplemiskäivet vähendanud.

Hetkel kuum