Rainer Saad • 22 november 2013

Barclays: Euroopa aktsiad tõusevad veel 100%

Barclays usub, et Euroopa aktsiad on „oluliselt alahinnatud“ ning need võivad järgmise viie aastaga tõusta 100 protsenti. Järgmise aasta lõpuks prognoosib pank Euroopa aktsiatele 27protsendilist tõusu 2007. aasta tippudeni.

„Euroopa aktsiaturud paistavad olevat võrdlemisi odavad võrreldes maailma teiste piirkondade ja varaklassidega,“ ütles Barclays. „Võrreldes Euroopa indekseid USA indeksitega, on need odavaimad pärast 1975. aastat ning see tähendab 30protsendilist allahindlust.“

Aktsiahindade kahekordistumine viie aastaga ei pruugi kättesaamatu olla. Investeerimisfirma AMP Capitali investeerimisstrateegia juht Shane Oliver arvab, et kui eurotsooni ei hakka võlakriis enam painama, võivad aktsiad näidata head tootlust.

Kuigi USA aktsiaindeksid on purustamas uusi rekordeid, „On Euroopa aktsiad veel rekorditest kaugel. See ütleb, et tõusupotentsiaal on olemas,“ ütles Oliver.

Hetkel kuum