Ave Lepik • 2. detsember 2013 kell 8:47

Tugev tuul võis elektri viia üle 40 000 majapidamisest

Eile alanud tugeva tuule tõttu oli täna kella 11 seisuga Elektrilevi tööpiirkonnas elektrita ligikaudu 18 300 majapidamist.

Elektrivarustus on taastatud 20 470 kliendil, teatas Elektrilevi.

Kõige rohkem on elektrita kliente Lääne-Virumaal (4650), Harjumaal (3320) ja Ida-Virumaal (3010).

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne sõnul saavad tänasega kõrvaldatud suurte liinide ehk keskpingerikked kõikides maakondades peale Lääne- ja Ida-Virumaa, kus kahjud on kõige tõsisemad ja parandustööd ka suurtel liinidel võtavad aega homseni

Rikete likvideerimisega tegeleb 137 meeskonda, kes teevad parima, et elektrivarustus taastada nii ruttu kui võimalik. Voolu taastamise prognoosaegu uuendab Elektrilevi rikketelefoni 1343 häälsõnumis. Rikketelefon tuvastab helistaja piirkonna ja loeb ette seal teadaolevad rikked ning prognoositava voolu taastamise aja. Kui klient infot oma rikke kohta ei kuule, saab ta jääda ootele ja ühendatakse klienditeenindajaga.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi.

Hetkel kuum