• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis peletab ettevõtte Eestist minema?

  Visioonides ja unistustes kujutatakse Eestit rahvusvaheliste korporatsioonide peakontorite võimaliku asupaigana. Kahjuks on olulisi negatiivseid tegureid, miks see ka tulevikus nii ei ole. Ettevõtte tulumaksuvabastus ei ole küllaldane argument peakontor siia kolida.

  On mitu olulist tegurit, mis takistavad Eestil olemast atraktiivne keskus (peale selle, et siia on pagana keeruline ja kallis reisida): 1) tulumaksuvabastus tütarfirma osade võõrandamiselt. Eesti on üks ELi viiest liikmest, kus tütarfirma võõrandamisest saadavat tulu maksustatakse; 2) Eestis kehtib küll tulumaksuvabastus ettevõttele, aga juhul kui  ettevõtte osalus teises ettevõttes on alla 10%, maksustatakse dividendid topelt; 3) Eestil ei ole Venemaaga topeltmaksustamise vältimise lepingut.
  Lätlased meist ees. Need argumendid ei peleta mitte üksnes välisinvestoreid, vaid seavad ka Eesti enda ettevõtted küsimuse ette, kas Eesti on ettevõtte arenedes õige koht peakontorile. Läti on nendes küsimustes kaugemale ette vaadanud ja ülaltoodud punktides on naabritel tugev eelis.
  Pealegi on nende airBaltic hakanud kasumit teenima ja seda kordades suurema lennukipargi ja sihtpunktide juures kui Estonian Air.
  Praegused välisinvesteeringud tulevad siia ikkagi odavat ja intelligentset tööjõudu otsima. See eelis kahaneb kiiresti.
  Eesti peaks tõsiselt analüüsima, missugune on meie ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.