Raido Neemre • 23. detsember 2013 kell 20:16

Börs: turud tegid pühade-eelse ralli

USA börsid olid täna tõusuteel. Dow Jones ja S&P 500 lõid uusi rekordeid kui Apple ja Facebook vedasid tehnoloogiaaktsiate rallit.  Ühtlasi toetas turge ka tarbijate kulutamine novembris, mis oli viimase viie kuu suurim.

“Föderaalreservi eelarve- ja võlakirjaostu programmi kokkulepped ning oodatust paremad majandustulemused toetavad tavatult tugevamat pühadeaegset kasvu,” märkis PNC Asset Management Groupi investeerimisstrateeg Bill Stone.

Facebooki aktsiad kasvasid täna tänu sotsiaalvõrgustiku esimesele päevale S&P 500 hulgas. Apple aktsiad tõusid peale tehingu sõlmimist maailma suurima telefonifirma China Mobile'iga, mis hakkab Hiinas iPhone'e müüma.

USA Kaubandusministeerium teatas tänases raportis, et USA tarbijate kulutused olid novembris viimase viie kuu suurimad, kasvades 0,5%.

Indeksitest tegi S&P 500 0,51% tõusu, jõudes 1827 punktile, Dow Jones indeks kasvas 0,45%, jõudes 16295 punktile ja Nasdaq tegi 1% tõusu, jõudes 4146 punktile.

Hetkel kuum