• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turud tegid pühade-eelse ralli

  USA börsid olid täna tõusuteel. Dow Jones ja S&P 500 lõid uusi rekordeid kui Apple ja Facebook vedasid tehnoloogiaaktsiate rallit.  Ühtlasi toetas turge ka tarbijate kulutamine novembris, mis oli viimase viie kuu suurim.

  “Föderaalreservi eelarve- ja võlakirjaostu programmi kokkulepped ning oodatust paremad majandustulemused toetavad tavatult tugevamat pühadeaegset kasvu,” märkis PNC Asset Management Groupi investeerimisstrateeg Bill Stone.
  Facebooki aktsiad kasvasid täna tänu sotsiaalvõrgustiku esimesele päevale S&P 500 hulgas. Apple aktsiad tõusid peale tehingu sõlmimist maailma suurima telefonifirma China Mobile'iga, mis hakkab Hiinas iPhone'e müüma.
  USA Kaubandusministeerium teatas tänases raportis, et USA tarbijate kulutused olid novembris viimase viie kuu suurimad, kasvades 0,5%.
  Indeksitest tegi S&P 500 0,51% tõusu, jõudes 1827 punktile, Dow Jones indeks kasvas 0,45%, jõudes 16295 punktile ja Nasdaq tegi 1% tõusu, jõudes 4146 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.