Ergo: äriotsused kärpisid turuosa

Ken Rohelaan 31. jaanuar 2014, 09:09

Ergo Insurance SE turuosa vähenemist mõjutas konkurentsi tihenemine ja teadlikud äriotsused portfelli kvaliteedi parandamiseks, ütles ettevõtte kindlustusdirektor Andres Konsap.

Konsapi sõnul väljenduvad äriotsused mõningases hinnatõusus eeskätt liiklus- ja kaskokindlustuses.

Ergo oli kahjukindlustusfirmade turul suurima osakaaluga kindlustusnõuete väljamaksja 2013. aastal saadud kindlustuspreemiatest. "Meie suurema väljamaksutaseme põhjustas mitme tavapärasest oluliselt suurema kahju väljamaksmine," selgitas Konsap.

Kindlustusdirektor prognoosib 2014. aastaks turu kasvu jätku. "Turgu iseloomustab tänavu kindlasti liikluskindlustuse hinnataseme tõus, sest eelmine aasta oli liikluskindlustusele kogu turul sisuliselt kahjumlik," ütles Konsap.

Ergo esindaja sõnul üritab ettevõte tänavu positsiooni hoida ning kasvatada turuosa eeskätt eraisikutele ja väikeettevõtetele pakutavate kindlustusliikide arvelt.

Statistikaameti andmetel haaras kahjukindlustusfirmade turul mullu RSA Kindlustust esindav Codan Forsikring A/S Eesti 1,8% turuosa juurde. Suurimateks langejateks osutusid senised turuliidrid If P&C Insurance AS ja Ergo Insurance SE.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2014, 11:12
Otsi:

Ava täpsem otsing