Kadri Põlendik • 6. veebruar 2014 kell 16:04

IRL ja Reform umbusaldavad Kõlvartit

IRL ja Reformierakond ei ole rahul abilinnapea Mihhail Kõlvarti tööga linna hariduselu korraldamisel.

Tänasel Tallinna Linnavolikogu istungil andis Reformierakonna fraktsiooni liige Martin Kukk üle abilinnapea umbusaldusavalduse, millele on alla kirjutanud Reformierakonna ja IRLi saadikud.

„Kõlvart püüab eirata Eestis kehtivaid seadusi, mis näevad ette venekeelsete keskkoolide üleminekut osaliselt eestikeelsele õppele,“ ütles Kukk. „Lisaks ei maksa ta haridusala abilinnapeana erakoolidele välja neile seadusega ette nähtud raha."

Kukk märkis, et samas andis linn eelarvega 100 000 eurot ja reservfondist 30 000 eurot Tallinna Vene Lütseumile, mille puhul on tema sõnul sisuliselt tegemist venekeelse munitsipaalkooliga.

„Sellise teguviisi tõttu ei saa me leppida Mihhail Kõlvarti jätkamisega abilinnapeana ning olime sunnitud talle umbusaldust avaldama,“ lisas ta. „Kutsusime abilinnapea täna kohtumisele selgitusi jagama, kuid ei saanud selgeid ja olukorda muutvaid vastuseid.“

Sotsid umbusaldusavaldusega ei liitunud ja Kuke ütlust mööda on sellest väga kahju. "[Nad] veiderdavad nagu ikka ka selle küsimuse arutamisel ning sisuliselt toetavad Kõlvarti tegevust abilinnapeana,“ sõnas Kukk.

Seoses umbusaldusavaldusega koguneb linnavolikogu 13. veebruaril erakorralisele istungile.

Hetkel kuum