Maksejõuetusrisk Ukrainas kasvab

Sirje Rank 21. veebruar 2014, 09:36

Reitinguagentuur S&P kärpis täna pügala võrra Ukraina reitingut, põhjendusega, et agentuuri hinnangul on poliitiline olukord riigis sedavõrd halvenenud, et Ukraina võime oma võlakohustusi teenindada on järjest suurema küsimärgi all.

S&P kärpis Ukraina reitingu tasemele CCC, mis on kaheksa astet allpool investeerimisjärku ning jättis reitingu väljavaate negatiivseks, vahendas agentuur Bloomberg.

"Meie nägemuses on poliitiline olukord Ukrainas märkimisväärselt halvenenud," teatas S&P. "See suurendab riski, et valitsus ei suuda oma võlakohustustega toime tulla ning tekitab ebakindlust ka ka Venemaa rahalise toetuse jätkumise osas 2014. aastal," teatas S&P.

Miilitsa ja protestijate kokkupõrgetes on sel nädalal hukkunud vähemalt 77 inimest. Eile otsustasid ELi liikmesriigid kehtestada sanktsioonid isikute suhtes, kes on vastutavad Ukrainas puhkenud vägivalla eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. February 2014, 16:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing