Erameedia ei saaks kõigega hakkama

Eliisa Matsalu 02. aprill 2014, 14:21

Rahvusringhäälingu ülesanded tuleks üle vaadata, ent erameedia kõigega hakkama ei saaks, ütles ASi Eesti Meedia juht ja osanik Mart Kadastik.

Äripäev arutleb tänases juhtkirjas, kas riigil oleks vaja rahvusringhäälingut (ERR) praegusel kujul. ERR saab tänavu riigieelarvest ligi 25 miljonit eurot, samas kui uus võimuliit otsib kallitele lubadustele katet. Äripäeva arvates saaksid erameedia kanalid mitmete ERR praeguste ülesannetega ise hakkama, ilma et selleks kuluks maksumaksja raha.

Eesti Meedia ühe omaniku Mart Kadastiku sõnul peab siiski möönma, et ERRil on ka funktsioone, millega erakanalid hakkama ei saaks. Sellegipoolest on tema arvates ERRi küsimus asjakohane ja mõistlik.

"Ma poleks nii radikaalne, et ütleks, et ERRi pole vaja," märkis ta. Küll aga on tema arvates funktsioone, kus ERR konkureerib erameediaga, asetades viimase ebaõiglasesse olukorda. "Kindlasti peaks üle vaatama need valdkonnad, kus pole mõistlik maksumaksja rahadega tulla ettevõtluskeskkonda halvendama," selgitas Kadastik.

Arutelu, milliseid ülesandeid võiks riik tellida maksumaksja raha eest ja kuidas peaks toimuma rahastamine, on Kadastiku ütlust mööda vana ja habemega. "Kord leitakse nii, kord naa," märkis ta, lisades, et ERR olemasolu pole päris küsimärgi alla seatud, küll aga kuuluvad tema ülesanded, prioriteedid ja kulude küsimused läbivaatamisele. "Ei tohiks olla sama hoiakut ja suhtumist, nagu kümme aastat tagasi," ütles Kadastik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2014, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing