9. aprill 2014 kell 6:48

Soomet häiriv Wahlroos Eestisse

Täna Rootsi ja Soome lehtedes oma Rootsi elanikuks registreerimisega uudistevoo põhjustanud Soome ettevõtlusikoon Björn Wahlroos esineb septembris “Äriplaani” konverentsil.

Nordea, Sampo Grupi ja UPMi nõukogu esimehe Wahlroosi väljaütlemised põhjustavad mõlemas riigis enamasti tormi. Hetkel on ta käivitanud diskussiooni Soome eraisiku maksusüsteemi puudustest Rootsi ees, kus pole näiteks pärandimaksu, ning tänases Dagens Industris ilmunud uudise põhjal on ta end registreerinud Rootsi elanikuks. Eile ületas ta uudiskünnnise väitega, et Nordea peaks suurendama dividendimakset. Wahlroos pole Eestis avalikult esinenud üle 10 aasta.

24. septembril toimuval Eesti suurimal majanduskonverentsil “Äriplaan 2015” esineb Soome ja ka Rootsi üks mõjukamaid ettevõtjaid Björn Wahlroos koos paljude Eesti suurettevõtjatega, nagu Heiti Hääl, Sonny Aswani, Rain Lõhmus, Ain Hanschmidt, Kristjan Rahu ja mitmed teised. Konverentsile, kus on täismahus eesti, vene ja inglise tõlge, on oodata üle 700 osaleja, kellest enamik ettevõtete juhid. Konverentsi kavaga saab tutvuda siin. Konverentsi toetavad EMT ja Danske Bank.

 

Hetkel kuum