LHV: Silvanolt on II kvartalis oodata käibe langust

Romet Kreek 09. mai 2014, 12:47

Silvano müügitulemusi mõjutab olulisel määral Vene rubla ja euro vahetuskurss, mis on aprillis-mais püsinud esimese kvartali keskmisega võrreldes ebasoodsamal tasemel, kommenteeris Silvano FG täna avaldatud tulemusi LHV panga analüütik Joonas Joost.

"Kuna hetkel ei paista kusagilt olulist paranemist Venemaa majanduses ega rubla tugevnemist ning samuti olukorra märkimisväärset ja kiiret paranemist Ukrainas, siis jäävad ka teise kvartali müügitulemused ilmselt suhteliselt nõrgaks," ütles ta. "Hiljuti meediasse jõudnud konflikt Silvano ning partnerite vahel võib käibele teatavat täiendavat negatiivset mõju avaldada, aga ilmselt saab see pigem üsna piiratud olema."

Kuigi eelmise aasta teise kvartali müügitulemused olid veel absoluutnumbris väga tugevad, oli nendes juba selgelt näha müügikasvu olulist aeglustumist, jätkas ta. Seega on tõenäoliselt oodata käibe langust ka teises kvartalis, kuid aastases võrdluses ei pruugi protsentuaalne langus tulla suurem kui esimeses kvartalis.

"Silvano I kvartali käive jäi natukene ootustele alla (ootasime 10,5% käibe langust, tegelik 15,5%) aga ärikasumi langus (–8,4%) oli väga ootuspärane," märkis ta. "Oodatust suurema tulumaksukulu tõttu jäi puhaskasum prognoositust nõrgemaks, samas jäid kahjumid valuutakursi muutustest kardetust väiksemaks. Ootasime puhaskasumi 31%-list langust, tegelik langus osutus 46%-liseks," ütles Joost.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2014, 12:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing