Alyona Stadnik • 6. juuni 2014 kell 8:32

Silvano aktsionär: ma ei näe selles üllatust

Silvano Fashion Groupi väikeaktsionäri ja Seven Solutions OÜ omaniku Tannar Tiitsari sõnul ei ole Silvano väljamaksete järsk vähendamine aktsionäridele üllatav.

„Viimaseid uudiseid ja eelmise aasta aruannet arvestades on see teade täiesti loogiline. Ma ei näe selles üllatust,“ sõnas Tiitsar. „Silvanol on oluliselt keerulisemalt läinud eelmine aasta.“

Ta lisas, et kui ettevõttel on raskemad ajad, siis on väljamaksete vähendamine aktsionäridele ootuspärane.

Tiitsar vähendas oma osalust Silvanos pärast eelmise aasta majandusaruande avalikustamist, edaspidised tehingud sõltuvad tema sõnul sellest, kuidas olukord kujuneb. „Praegu ei ole positsiooni muutnud,“ sõnas ta. „Esimene kvartal oli minu meelest pigem parem, kui oleks oodanud. Mina kartsin hullemat, kui võta arvesse idaturu olukorda.“

Tiitsar tõdes, et Silvano ei ole kõige läbipaistvam ettevõte investorsuhtluse poole pealt. „On eeskujulikumaid ettevõtteid, aga põhilised on täna Silvano puhul idaturud, seal on majandus- ja valuutariskid,“ sõnas Tiitsar. „Huvitav ettevõte, aga kindlasti riskantne.“

Silvano teatas eile hilisõhtul, et vähendab järsult väljamakseid aktsionäridele. Kui mullu maksis Silvano FG aktsionäridele 10 senti dividendi aktsia kohta ja tegi aktsia nimiväärtusest tingitud 10sendise väljamakse aktsia kohta (kokku 20 senti aktsia kohta), siis nüüd tegi ettevõte ettepaneku maksta vaid 10 senti dividendi aktsia kohta.

 

Hetkel kuum