• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Silvano aktsionär: ma ei näe selles üllatust

  Silvano Fashion Groupi väikeaktsionäri ja Seven Solutions OÜ omaniku Tannar Tiitsari sõnul ei ole Silvano väljamaksete järsk vähendamine aktsionäridele üllatav.

  „Viimaseid uudiseid ja eelmise aasta aruannet arvestades on see teade täiesti loogiline. Ma ei näe selles üllatust,“ sõnas Tiitsar. „Silvanol on oluliselt keerulisemalt läinud eelmine aasta.“
  Ta lisas, et kui ettevõttel on raskemad ajad, siis on väljamaksete vähendamine aktsionäridele ootuspärane.
  Tiitsar vähendas oma osalust Silvanos pärast eelmise aasta majandusaruande avalikustamist, edaspidised tehingud sõltuvad tema sõnul sellest, kuidas olukord kujuneb. „Praegu ei ole positsiooni muutnud,“ sõnas ta. „Esimene kvartal oli minu meelest pigem parem, kui oleks oodanud. Mina kartsin hullemat, kui võta arvesse idaturu olukorda.“
  Tiitsar tõdes, et Silvano ei ole kõige läbipaistvam ettevõte investorsuhtluse poole pealt. „On eeskujulikumaid ettevõtteid, aga põhilised on täna Silvano puhul idaturud, seal on majandus- ja valuutariskid,“ sõnas Tiitsar. „Huvitav ettevõte, aga kindlasti riskantne.“
  Silvano teatas eile hilisõhtul, et vähendab järsult väljamakseid aktsionäridele. Kui mullu maksis Silvano FG aktsionäridele 10 senti dividendi aktsia kohta ja tegi aktsia nimiväärtusest tingitud 10sendise väljamakse aktsia kohta (kokku 20 senti aktsia kohta), siis nüüd tegi ettevõte ettepaneku maksta vaid 10 senti dividendi aktsia kohta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lemmit Kaplinski: Tartu peab olema ka tööta-end-rikkaks-linn
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.