• Jaga lugu:

  Talent Plastics hoidis töötajate abil 200 000 eurot kokku

  Plastitööstuse firma Talent Plastics Tallinn on viimase kahe ja poole aastaga tänu töötajate kaasamisele kokku hoidnud ligi 200 000 eurot.

  Ettevõtte arendus- ja kvaliteediosakonna juhataja Margus Peek rääkis eile Tööstusuudiste seminaril "Kuidas kasvatada efektiivust tootmises", et 2011. aastal leidis firma end olukorrast, kus tootmismaht kukkus tänu ühe kliendi kadumisele päevapealt 30%.2011. aasta kevadel oli ettevõttel pinda 12 000 ruutmeetrit, 120 töötajat ning ühe kuu käive ulatus 800 000 euroni. Sügisel tegutses ettevõte sama suurel pinnal 100 töötajaga, kuid kuu käive oli kahanenud 500 000 euroni.
  "Pidime selles olukorras hakkama hoopis teistmoodi mõtlema kui seni," tõdes Peek.
  Et oma tootmisprotsesse efektiivsemaks muuta, kaasas Talent Plastics konsultante ning viis läbi nii tootmiskorralduse diagnostika- kui parendusprojektid. Tööriistadeks olid erinevad timmitud tootmise alused, 5S kontseptsioon, 7-raiskamise kontseptsioon, kiirete üleminekute kontseptsioon SMED jne.
  "Kogu selle ettevõtmise tulemus oli ümmargune null, ehk me ei saanud sellest mitte midagi. Olime võtnud endale väliskonsultandid ja meil olid suurepärased tööriistad, aga need ei hakanud miskipärast tööle," meenutas Peek.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.