Talent Plastics hoidis töötajate abil 200 000 eurot kokku

16. mai 2014, 16:09

Plastitööstuse firma Talent Plastics Tallinn on viimase kahe ja poole aastaga tänu töötajate kaasamisele kokku hoidnud ligi 200 000 eurot.

Ettevõtte arendus- ja kvaliteediosakonna juhataja Margus Peek rääkis eile Tööstusuudiste seminaril "Kuidas kasvatada efektiivust tootmises", et 2011. aastal leidis firma end olukorrast, kus tootmismaht kukkus tänu ühe kliendi kadumisele päevapealt 30%.

2011. aasta kevadel oli ettevõttel pinda 12 000 ruutmeetrit, 120 töötajat ning ühe kuu käive ulatus 800 000 euroni. Sügisel tegutses ettevõte sama suurel pinnal 100 töötajaga, kuid kuu käive oli kahanenud 500 000 euroni.

"Pidime selles olukorras hakkama hoopis teistmoodi mõtlema kui seni," tõdes Peek.

Et oma tootmisprotsesse efektiivsemaks muuta, kaasas Talent Plastics konsultante ning viis läbi nii tootmiskorralduse diagnostika- kui parendusprojektid. Tööriistadeks olid erinevad timmitud tootmise alused, 5S kontseptsioon, 7-raiskamise kontseptsioon, kiirete üleminekute kontseptsioon SMED jne.

"Kogu selle ettevõtmise tulemus oli ümmargune null, ehk me ei saanud sellest mitte midagi. Olime võtnud endale väliskonsultandid ja meil olid suurepärased tööriistad, aga need ei hakanud miskipärast tööle," meenutas Peek.

Loe lugu edasi Tööstusuudiste teemaveebist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. May 2014, 16:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing