Saksa valik: status quo ja eurovastased

Sirje Rank 25. mai 2014, 20:36

Euroopa Parlamendi valimistel Saksamaal kogusid esimeste prognooside järgi enim hääli kantsler Angela Merkeli konservatiivid (CDU/CSU).

Valimiste uustulnukale, Saksamaa eurovastaste parteile AfD (Alternatiiv Saksamaa jaoks), mis tahab rahaliidu laiali saata, prognoositakse 6,5% suurust toetust, vahendas agentuur Bloomberg.

Merkeli parteile prognoositakse 36,1% suurust toetust, koalitsioonipartner sotsiaaldemokraatidele 27,6%. Saksamaa sotsiaaldemokraadid tegid kõva kampaaniat Euroopa parlamendi sotsiaaldemokraatide esinumbrile Martin Schulzile, kes on praegu Euroopa Parlamendi president ja sihib Euroopa Komisjoni presidendi ametit.

"Samal ajal kui paremäärmuslased saadavad judinaid üle Prantsusmaa ja Suurbritannia, peegeldab Saksamaa valimistulemus poliitilise ja majandusliku rahulolu saarekest, mida see riik ka on," kommenteeris Bloombergile ING Group NV ökonomist Carsten Brzeski. "See on toetus status quo'le." Ehk asjade jätkumisele nii  nagu seni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. May 2014, 08:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing