29. mai 2014 kell 21:00

Liksutovil keelatud osalus Küprose firmas

Vene opositsionääri Aleksei Navalnõiga seotud korruptsiooniga võitlemise fond teatas, et leidis Moskva abilinnapeal Maksim Liksutovil keelatud osaluse Küprose firmas Intellectico Holdings Limited, vahendas majandusleht RBK daily.

Küprose registri andmeil kuulub Eesti päritolu Liksutovile ettevõttest 12,75 protsenti. Sama suur osalus on ka Liksutovi kauaaegsel äripartneril Sergei Glinkal, kelle varandust hindas Forbes eelmisel aastal 650 miljoni dollari suuruseks.

Intellectico Holdings Limitedi suurim omanik on 59,5 protsendiga Briti Neitsisaartel registreeritud Falterec Partners. Ülejäänud 15 protsenti on Küprose elaniku Pantelitsa Sofokleouse nimel. Fondi arvates rikub Liksutov osalusega Küprose firmas Venemaa seadusi, mis keelavad ametnikel omada välismaal ettevõtetes osalusi. Seega võib Liksutovi ähvardada usalduse kaotuse tõttu ametist vabastamine.

Liksutov teatas Facebookis, et allkirjastas juba 2010. aastal ehk palju varem, kui asus riigiteenistusse, dokumendid Küprose firmast lahkumiseks. Liksutovi sõnul on küsimus juriidilistes viivitustes, miks siiani ei ole see protsess lõpule viidud. Küll lubas ta selle välja selgitada.

Moskva linnapea pressiesindaja teatel kontrollitakse Navalnõi informatsiooni.

Intellectico Holdings Limited sai augustis 2007 Venemaa ühe suurema veeremitootja Transmašholdingu aktsionäriks.

Hetkel kuum