• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liksutov tahab Moskva liiklusjõmmidel käsi väänata

  Maksim LiksutovFoto: Erik Prozes

  Moskva abilinnapea Maksim Liksutov soovib karmistada agressiivsetele juhtidele määratavaid karistusi, viies trahvisumma vastavusse auto hinnaga ja andes liiklusinspektoritele õiguse võtta liiklushuligaanilt kohapeal ära juhiluba.

  Eile liiklusohutuse foorumil üles astudes ütles Liksutov, et linnavalitsus taotleb liiklusinspektoritele õigust võtta ohtlikult liiklusrikkumiselt tabatud juhilt juhiluba ära kohapeal ning jätta ta sellest ilma vähemalt kuueks kuuks, vahendas Interfax.
  Teine plaan on tema sõnul seotud vajadusega tõsta trahvimäärasid agressiivse manööverdamise eest ning siduda trahvimäär sõiduki väärtusega. „Peame seda punkti väga arukaks. Masina hinna määramine pole probleem – kas kasko või tolliteatmike kaudu,“ selgitas Liksutov.
  Tema sõnul tuleks ohtlikuks juhtimisstiiliks lugeda ka linnatänaval üle 60 km/h kihutamist. „Linnaliikluses ei ole võimalik sõita kiirusega üle 60 kilomeetri tunnis ilma manööverdamata ja teistele juhtidele probleeme tekitamata,“ ütles Loksalt pärit Moskva asemeer.
  Rikkumiste tuvastamisel on tema sõnul tõhusaks abiks liikluskaamerad, mille pilti säilitatakse üle kolme kuu. „Nende materjalide põhjal võime me juba praegu piisavalt kiiresti teha otsuse juhi vastutusele võtmise kohta,“ märkis ta.
  Venemaa peaminister Dmitri Medvedev tegi 28. märtsil oma asepeaministritega kohtudes neile ülesandeks algatada ühiskondlik arutelu teemal, kuidas reguleerida määruste ja seadustega liiklushuligaanide karistamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.