Ave Lepik • 1. aprill 2016 kell 9:47

Liksutov tahab Moskva liiklusjõmmidel käsi väänata

Maksim Liksutov  Foto: Erik Prozes

Moskva abilinnapea Maksim Liksutov soovib karmistada agressiivsetele juhtidele määratavaid karistusi, viies trahvisumma vastavusse auto hinnaga ja andes liiklusinspektoritele õiguse võtta liiklushuligaanilt kohapeal ära juhiluba.

Eile liiklusohutuse foorumil üles astudes ütles Liksutov, et linnavalitsus taotleb liiklusinspektoritele õigust võtta ohtlikult liiklusrikkumiselt tabatud juhilt juhiluba ära kohapeal ning jätta ta sellest ilma vähemalt kuueks kuuks, vahendas Interfax.

Teine plaan on tema sõnul seotud vajadusega tõsta trahvimäärasid agressiivse manööverdamise eest ning siduda trahvimäär sõiduki väärtusega. „Peame seda punkti väga arukaks. Masina hinna määramine pole probleem – kas kasko või tolliteatmike kaudu,“ selgitas Liksutov.

Tema sõnul tuleks ohtlikuks juhtimisstiiliks lugeda ka linnatänaval üle 60 km/h kihutamist. „Linnaliikluses ei ole võimalik sõita kiirusega üle 60 kilomeetri tunnis ilma manööverdamata ja teistele juhtidele probleeme tekitamata,“ ütles Loksalt pärit Moskva asemeer.

Rikkumiste tuvastamisel on tema sõnul tõhusaks abiks liikluskaamerad, mille pilti säilitatakse üle kolme kuu. „Nende materjalide põhjal võime me juba praegu piisavalt kiiresti teha otsuse juhi vastutusele võtmise kohta,“ märkis ta.

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev tegi 28. märtsil oma asepeaministritega kohtudes neile ülesandeks algatada ühiskondlik arutelu teemal, kuidas reguleerida määruste ja seadustega liiklushuligaanide karistamist.

Hetkel kuum