• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metallitöötleja AQ Lasertool ostab konkurendi

  Metallitöötlusettevõte AQ ­Lasertool tahab Eestis jõulisemalt kanda kinnitada ja ostab ettevõtte Sertec Engineering Estonia. Kokkulepe on allkirjastatud ja tehing peaks peagi lõpule jõudma.

  “Tehing tehakse eesmärgiga laiendada AQ Lasertooli võimekust lehtmetalli tootmises. Soovime oma kompetentsust tõsta. AQ Lasertool mängib edaspidi nõudlike klientide jaoks olulist rolli,” ütles AQ Grupi tegevjuht Claes Mellgren.
  Ettevõtte Eesti üksuse juht Tarmo Luhaäär märkis, et ei tohi veel teemat kommenteerida.
  Hind alles läbirääkimisel. ­Lasertool allkirjastas 18. juunil kavatsuste protokolli, et plaanitakse osta teine metallitöötleja Sertec Engineering Estonia.
  Mellgreni sõnul viiakse tehing peagi lõpuni, aga tehingu hinda ta veel ei avaldanud. ­“Tehingu hind on üks osa läbirääkimistest ja need veel käivad. Kuid usun, et väga lähitulevikus jõuame tehinguga lõpusirgele,” ütles Mellgren.
  Tema sõnul plaanitakse ettevõte omandada koos töötajatega. “Võtame üle ka töötajate lepingud samal kujul, nagu need praegu on. Meie ei plaani kedagi koondada, me vajame nende töötajate kogemust,” märkis Mellgren.
  Äril läheb Eestis hästi. AQ ­Lasertool kavatseb Mellgreni sõnul Eestis jõulisemalt kanda kinnitada. “Ostame seepärast, et meile meeldib Eesti, meie praegusel Eesti äril läheb kenasti ja me oleksime rõõmsad, kui meie äri Eestis veel kasvaks,” ütles Mell­gren.
   
  Mis on mis
  AQ Lasertool
  Valmistab peamiselt alumiinium- ja terastooteid auto-, rongi- ning energeetikatööstuse ettevõteteleTegutseb Pärnus, Viimsis ja JürisJuhatuses Claes Håkan ­Mellgren (esimees), ­Ragnar Koppel, Tarmo Luhaäär­ (tegevjuht) ja Per Olof ­AnderssonTöötajaid 2013. aasta detsembris 229 inimestKäive mullu 21 966 eurotKasum mullu 3443 eurotOmanik Aros Quality Group Aktiebolag
  Sertec Engineering Estonia
  Valmistab metallosi autotööstusele, tarbesõidukiteleKäive mullu 5 mln eurotTöötajaid 75
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaks kriisikärbest, mis vajavad mitut tabavat hoopi
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq suutsid nädala rohelises lõpetada
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Konkurent Nuutmann kahtlustab Ekspress Gruppi alatus mängus
Ekspress Gruppi kuuluv piletimüügiäri läks uurimise alla, sest konkurent Piletilevi kahtlustab neid alatute võtete kasutamises. Veel mõni aeg tagasi oli aga Piletilevi see, kes konkurentsiametilt trahvi sai.
Ekspress Gruppi kuuluv piletimüügiäri läks uurimise alla, sest konkurent Piletilevi kahtlustab neid alatute võtete kasutamises. Veel mõni aeg tagasi oli aga Piletilevi see, kes konkurentsiametilt trahvi sai.