25. juuni 2014 kell 21:00

Metallitöötleja AQ Lasertool ostab konkurendi

Metallitöötlusettevõte AQ ­Lasertool tahab Eestis jõulisemalt kanda kinnitada ja ostab ettevõtte Sertec Engineering Estonia. Kokkulepe on allkirjastatud ja tehing peaks peagi lõpule jõudma.

“Tehing tehakse eesmärgiga laiendada AQ Lasertooli võimekust lehtmetalli tootmises. Soovime oma kompetentsust tõsta. AQ Lasertool mängib edaspidi nõudlike klientide jaoks olulist rolli,” ütles AQ Grupi tegevjuht Claes Mellgren.

Ettevõtte Eesti üksuse juht Tarmo Luhaäär märkis, et ei tohi veel teemat kommenteerida.

Hind alles läbirääkimisel. ­Lasertool allkirjastas 18. juunil kavatsuste protokolli, et plaanitakse osta teine metallitöötleja Sertec Engineering Estonia.

Mellgreni sõnul viiakse tehing peagi lõpuni, aga tehingu hinda ta veel ei avaldanud. ­“Tehingu hind on üks osa läbirääkimistest ja need veel käivad. Kuid usun, et väga lähitulevikus jõuame tehinguga lõpusirgele,” ütles Mellgren.

Tema sõnul plaanitakse ettevõte omandada koos töötajatega. “Võtame üle ka töötajate lepingud samal kujul, nagu need praegu on. Meie ei plaani kedagi koondada, me vajame nende töötajate kogemust,” märkis Mellgren.

Äril läheb Eestis hästi. AQ ­Lasertool kavatseb Mellgreni sõnul Eestis jõulisemalt kanda kinnitada. “Ostame seepärast, et meile meeldib Eesti, meie praegusel Eesti äril läheb kenasti ja me oleksime rõõmsad, kui meie äri Eestis veel kasvaks,” ütles Mell­gren.

 

Mis on mis

AQ Lasertool

Valmistab peamiselt alumiinium- ja terastooteid auto-, rongi- ning energeetikatööstuse ettevõteteleTegutseb Pärnus, Viimsis ja JürisJuhatuses Claes Håkan ­Mellgren (esimees), ­Ragnar Koppel, Tarmo Luhaäär­ (tegevjuht) ja Per Olof ­AnderssonTöötajaid 2013. aasta detsembris 229 inimestKäive mullu 21 966 eurotKasum mullu 3443 eurotOmanik Aros Quality Group Aktiebolag

Sertec Engineering Estonia

Valmistab metallosi autotööstusele, tarbesõidukiteleKäive mullu 5 mln eurotTöötajaid 75

Hetkel kuum