9. juuli 2014 kell 13:20

Arvo Sarapuu tasus linnale valimiskulud

Tallinna abilinnapea, keskerakondlane Arvo Sarapuu täitis erakondade rahastamise järelevalve komisjoni ettekirjutuse ja maksis linnavalitsusele eelmise aasta sügisel tehtud valimisreklaami eest 3667 eurot, kirjutab ERR uudised.

Sarapuu esitas täna erakondade rahastamise järelevalve komisjonile täiendava kohaliku omavalitsuse volikogu valimiskampaania kulude aruande, mille põhjal tasus ta välireklaami eest Tallinna linnavalitsusele isiklikest vahenditest 3667 eurot.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni ettekirjutuse järgi pidid kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideerinud ja linna raha eest valimisreklaami teinud Edgar Savisaar, Sarapuu, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi, tema asetäitja Priit Kutser ja Tallinna ettevõtlusametis töötav Jaanus Mutli linnale raha tagastama.

Sama ettekirjutuse sai ka reformierakondlane Urmas Kruuse, kes oli valimiste ajal Tartu linnapea ning maksis ettekirjutuse peale nõutud raha tagasi.

Tallinna linnajuhtide valimisreklaamidega seoses pöördus erakondade rahastamise järelevalve komisjon ka riigiprokuratuuri, mis alustas juuni alguses kriminaalmenetlust, et kontrollida, kas ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Prokuratuur alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku sätte järgi, mis käsitleb ametiisiku toime pandud omastamist ja lubab süüdimõistmisel määrata rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum