8. august 2014 kell 13:40

Võitis Nordeconilt üle poole miljoni

Nordecon AS peab riigikohtu tänase otsusega tasuma Aivar Noormetsale 538 519 eurot ning viivise 94 986 eurot, teatas ettevõte börsile.

Noormetsa nõue tekkis ühe osaluse müügilepingu tõttu, mis sõlmiti Nordeconi ja selle tütarfirma Euroconi väikeosaniku Noormetsa vahel enne majanduskriisi algust.

Nordeconi juhi Jaano Vink kinnitas aasta tagasi Äripäevale, et Noormets pole tütarfirmas osaluse eest maksnud. “Ta sai osaluse selleks, et tal oleks motivatsiooni ja tahtmist seda asja vedada,” kommenteeris Vink.

Nordecon tasus ühe osa aktsiate eest. Noormets suunas ehitusfirma tegevust Ukraina turul Euroconi (nüüd Eurocon Vara OÜ) tütarettevõtte Eurocon Ukraine TOV kaudu. Firma ehitas Kiievisse Hillar Tederile hüpermarketi O’Key, USA saatkonna parkimismaja, Slavutitsi õlletehase juurdeehituse ja Lvivi kaubanduskeskuse.

Buumiga sai aga ostetud nii palju objekte, et ühel hetkel kadus Noormetsal ettevõttes toimuva üle kontroll. Väikeosanik tegi Nordeconile ettepaneku oma osalus ära osta.

Esialgu ostis Nordecon väiksema osa Noormetsa aktsiatest 7,44 miljoni krooniga. Lepingu järgi oli Noormetsal õigus pärast 2009. aasta majandustulemuste selgumist nõuda ülejäänud 5,66protsendilise osaluse väljaostmist vähemalt 8,43 miljoni krooniga. Tol hetkel oli see summa umbes pool aktsiate väärtusest ja sai lepingusse kirjutatud juhuks, kui ettevõte peaks vahepeal väärtust kaotama või pankrotti minema, selgitas Noormets.

Riigikohus tegi täna otsuse, millega Nordecon peab tasuma Aivar Noormetsale 538 519,55 eurot ja viivise summas 94 986 eurot.

Samuti tuleb tasuda tulevikus sissenõutavaks muutuv viivis protsendina võlaõigusseaduse § 113 lg 1 sätestatud määras põhinõudelt 538 519,55 eurolt alates 1. novembrist 2012 kuni põhinõude täieliku tasumiseni.

Nordecon AS andis teada, et täidab kohtuotsuse.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum