Siret Kotka nõuab kriisiplaani

1321-aripaev 13. august 2014, 12:55

Riigikogu maaelu ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liige, keskerakondlane Siret Kotka leiab, et valitsusel peaks Läti ja Leedu eeskujul kriisiplaan juba valmis olema, vahendas Keskerakond pressiteates.

Samal ajal anti Kotka hinnangul teisipäevasel toidusektori kohtumisel põllumajandusministri ja väliskaubandusministriga ettevõtjatele mõista, et toidukriis pole veel piisavalt tõsine.

„Antud kohtumisel osaledes jäi mulje, et vaatamata põllumajandusministri muretsemisele ei võta valitsuskabinet Venemaa impordikeelust tekkinud toidukriisi kuigi tõsiselt,“ ütles Kotka, „kui näiteks Lätil ja Leedul on valitsuse tasandil kriisimeetmed olemas ja kasutuselegi võetud, koguneb Eesti valitsus asja alles homme esimest korda arutama. Loomulikult on veel suvine aeg ja ministritel peas puhkusemõtted, kuid iga venitatud päev kahjustab Eesti toidusektori olukorda.“

Kotka hoiatas, et temani on jõudnud juba esimesed murelikud sõnumid piimatootjatelt mitmest Eesti paigast, kelle Euroopa Liidu sisesed partnerid on lepingud üles öelnud. „Eestis on võimalik aga turustada vaid osa piimatoodangust ja sedagi alla omahinna. Paljud piimatootjad on kriisis ja neil ei pruugi paari kuu pärast olla enam raha, et töötajatele palka maksta. Praeguse olukorra jätkudes on esimesed pankrotid vaid paari kuu küsimus,“ teatas Kotka.

Kotka rõhutas, et toidukriisi tuleb vaadelda laiemalt kui ainult Venemaa turu kadumist Eesti jaoks. „See turg kadus ära nii Euroopa Liidu liikmesriikidele kui ka USA-le, Kanadale ja Austraaliale, mis tähendab, et kõik need riigid tahavad oma tooteid kuhugi müüa. Kindlasti on nad valmis odava hinnaga tooteid müüma ka Eesti turule, mis omakorda tähendab, et see kriis hakkab puudutama ka neid ettevõtjaid, kes toodangut Venemaale ei turustanud.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2014, 08:31

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing