• Jaga lugu:

  Siret Kotka nõuab kriisiplaani

  Riigikogu maaelu ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liige, keskerakondlane Siret Kotka leiab, et valitsusel peaks Läti ja Leedu eeskujul kriisiplaan juba valmis olema, vahendas Keskerakond pressiteates.

  Samal ajal anti Kotka hinnangul teisipäevasel toidusektori kohtumisel põllumajandusministri ja väliskaubandusministriga ettevõtjatele mõista, et toidukriis pole veel piisavalt tõsine.
  „Antud kohtumisel osaledes jäi mulje, et vaatamata põllumajandusministri muretsemisele ei võta valitsuskabinet Venemaa impordikeelust tekkinud toidukriisi kuigi tõsiselt,“ ütles Kotka, „kui näiteks Lätil ja Leedul on valitsuse tasandil kriisimeetmed olemas ja kasutuselegi võetud, koguneb Eesti valitsus asja alles homme esimest korda arutama. Loomulikult on veel suvine aeg ja ministritel peas puhkusemõtted, kuid iga venitatud päev kahjustab Eesti toidusektori olukorda.“
  Kotka hoiatas, et temani on jõudnud juba esimesed murelikud sõnumid piimatootjatelt mitmest Eesti paigast, kelle Euroopa Liidu sisesed partnerid on lepingud üles öelnud. „Eestis on võimalik aga turustada vaid osa piimatoodangust ja sedagi alla omahinna. Paljud piimatootjad on kriisis ja neil ei pruugi paari kuu pärast olla enam raha, et töötajatele palka maksta. Praeguse olukorra jätkudes on esimesed pankrotid vaid paari kuu küsimus,“ teatas Kotka.
  Kotka rõhutas, et toidukriisi tuleb vaadelda laiemalt kui ainult Venemaa turu kadumist Eesti jaoks. „See turg kadus ära nii Euroopa Liidu liikmesriikidele kui ka USA-le, Kanadale ja Austraaliale, mis tähendab, et kõik need riigid tahavad oma tooteid kuhugi müüa. Kindlasti on nad valmis odava hinnaga tooteid müüma ka Eesti turule, mis omakorda tähendab, et see kriis hakkab puudutama ka neid ettevõtjaid, kes toodangut Venemaale ei turustanud.“
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala lood: koduostjale langeb ootamatu võlg, börsifirmad toodavad üllatusi
Selle nädala olulisemate sündmuste sekka jõudsid ühe koduostja kurioosne elamus pankrotistunud kinnisvaraarendajaga ja erinevates valkondades tegutsevate börsifirmade üllatused.
Selle nädala olulisemate sündmuste sekka jõudsid ühe koduostja kurioosne elamus pankrotistunud kinnisvaraarendajaga ja erinevates valkondades tegutsevate börsifirmade üllatused.