Endine maailma esirikkur oli sunnitud oma Lamborghini maha müüma

Raido Neemre 14. august 2014, 19:46

Miljardär Eike Batista müüs maha oma hinnalise vara - Lamborghini Aventadori, mis on Itaalia autotootja üks hinnalisemaid ja parimaid mudeleid.

Brasiilia ajaleht O Globo vahendab, et auto müüdi maha 1,1 miljoni dollari eest. Uuena maksab see mudel keskmiselt 1,6 miljonit dollarit. 

Võib öelda, et Batista tegi üsna hea tehingu. Võimalik, et ta ei nautinudki autot ajal, mil see tema omandis oli, arvestades seda, et auto paiknes tema elutoas ja selle läbisõit oli müümise hetkel pisut üle 1200 miili.

Auto toodi turule 2012. aastal ning Batista, kes oli sellel ajal maailma rikkuselt seitsmes inimene, soetas omale valge mudeli. Samal ajal kuulutas ta Bloomberg TV-s, et 2015. aastal saab temast maailma rikkaim mees, tõugates troonilt mehhiklase Carlos Slimi.

Kahjuks aga ei ole Batistal peale oma väljaütlemist just kõige paremini läinud. Samal aastal selgus, et tema ettevõtte OGX hallatavad naftamaardlad peidavad oma põues palju vähem naftat, kui seal arvati leiduvat. Tasapisi hakkas tema kuuest ettevõttest koosnev impeerium allamäge veerema.

Nüüd nõuavad võlausaldajad temalt võlgu sisse. Abu Dhabi riigifond Mubadala Investment Corporation, mis investeeris Batista ettevõtetesse 2 miljardit dollarit, peab nüüd oma võla ümberstruktureerima ning võtma osa tema kaevandusettevõttest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2014, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing