• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korobeiniku õnnetus: ta oli EASi nõukogu liige

  Äripäeva artiklid “maksumaksja rahaga priiskamisest EASis” toetuvad juhatuse liikmete kirjavahetusele ja siseauditi hinnangule. Järeldused tehakse aga selle põhjal, mis infot sobivamaks peetakse.

  Kindlasti on riigi- ja sihtasutustel nagu ka eraettevõtetel reise, mis ületavad sisekorraga seatud piirmäärasid. See on tingitud messide või suurüritustega seotud hotellikohtade nappusest, reisimisest lähetatutele ja organisatsioonile sobivamal kuupäeval või otstarbest. Nii oli ka antud juhul.
  Kust kulu tuli. Osalemine maailma ühe tähtsama tehno­loo­gia­­messi Mobile World Congressi (MWC) pealaval kahe tasuta esinemisega nõudis ka selle sisustamist väljapaistva programmiga. Garri Kasparovi kutsumist MWCile Eesti esindajana ei ole Äripäev kahtluse alla seadnud. Selline tähtesineja suurendas Eesti programmi nähtavust.
  Kasparov oli nõus oma esinemistasust loobuma, kuid soovis, et tal oleks saatja Eestist. Seetõttu langes valik Eesti Maleliidu presidendile Andrei Korobeinikule, kelle “õnnetuseks” oli ta ka EASi nõukogu liige. Kasparovi saatmine tähendas malelegendiga sarnases hotellis ööbimist. Viimasest tulenesid suuremad ööbimiskulud, mida Äripäev ette heidab.
  Olen nõus, et sellisel juhul tulnuks EASi nõukogu liikme lähetus korrektselt vormistada ja juhatus pidanuks põhjendatud kulud kinnitama. Ometi mäletavad kõik, milline usaldamatuse õhkkond valitses varakevadel EASi nõukogu ja juhatuse ning juhatuse liikmete endi vahel. Viimane tingiski lahenduse, mida nüüd tembeldatakse  jokk-lahenduseks.
  Sahtlid puhtaks. EAS on avalik organisatsioon ja skeemitamine ei ole selle kultuuri osa. EASi kinnitamisel olev lähetuse kord näeb ette, et töötajatel tuleb ­eelistada soodsamat transporti ja majutust ning salvestada reisipakkujalt saadud võrreldavad hinnapakkumised. Kui kulud osutuvad planeeritust vähemalt 20% suuremaks, tuleb muuta lähetuse korraldust. EASile peavad kehtima samad reeglid, mis organisatsioonilt toetusi saavatele ettevõtetele.
  EASi endistele juhatuse ja nõukogu liikmetele on mul aga soovitus koristada oma lauasahtlid ühe korraga ära ja tuua välja, mis seal leidub. Ärge hoidke seda tulevikuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.