Birjo Must • 2. september 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Swedbanki juhtkonnas uued tuuled

Robert Kitt hakkab juhtima Swedbanki Balti panganduse ettevõtete kompetentsikeskust.

Alates 1. oktoobrist asub Swedbanki Eesti ettevõtete panganduse juht Robert Kitt aastaks ametisse Swedbanki Balti panganduse ettevõtete kompetentsikeskuse juhina, kuna praegune juht Kristina Mikenberg lahkub aastaks ametist.

Kiti ametiposti võtab aastaks üle panga praegune finantsjuht Heiki Raadik.

Lisaks Kitile ja Raadikule muutuvad aastaks veel mõned Swedbanki juhtkonna liikmete ametikohustused. “See unikaalne olukord annab meie juhtide meeskonna mitmetele liikmetele võimaluse saada uusi kogemusi valdkondades, mis erinevad nende tänastest vastutustest,“ märkis panga juhatuse esimees Priit Perens.

Heiki Raadik alustab oktoobrikuus ajutiselt tööd ettevõtete panganduse juhina, tema ametiposti finantsjuhina võtab aastaks üle praegune privaatpanganduse juht Vaiko Tammeväli, kelle vastusvaldkonda asub seni juhtima Kaie Metsla, kes tegeleb Swedbankis rahvusvaheliste ettevõtetest klientidega.

“Kõik mu juhtimismeeskonna liikmed on tugevad professionaalid. Just see andiski mulle juhina võimaluse heas mõttes kaardid ajutiselt segamini lüüa – nii terve juhtide meeskond tervikuna kui positsioone muutvad inimesed eraldi võetuna saavad uusi oskusi ja kogemusi. Samal ajal jääb suur osa juhtkonna liikmetest siiski samaks, mis võimaldab meil meeskonnana kasutada seniseid oskusi ja teadmisi uuel moel,” märkis Perens.

Swedbank Eesti juhatuse liikme Robert Kiti sõnul võtab ta rõõmuga vastu ajutise võimaluse Balti tasandil uusi kogemusi omandada. „Saan töötada ettevõtetega Tallinnast Vilniuseni ja Eestis omandatud kogemusi ka meie lõunanaabrite heaks tööle panna. Samal ajal õpin selles ametis kindlasti paljut, mida hiljem Eesti ettevõtetest klientide heaks tööle panna,” sõnas Kitt töökohustuste ajutise muutuse kohta.

Robert Kitt jätkab ajutise eemalviibimise ajal Swedbank ASi juhatuse liikmena. Küsimusele, kas Perens ise ei kaalunud Kiti asemel Baltikumi juhi kohale astumist, vastas juht: „Ei, sest kui hierarhiliselt vaadata, siis on see suhteliselt võrdne koht. Ma olen suhteliselt pikka aega pangajuht olnud, aga katsun endale uusi väljakutseid seada sellega, et nende inimeste nihutamisega hakkama saada.“

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt