• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hillar Tederi konflikt Ukrainas kogub tuure

  5.septembril toimus Kiievis Hillar Tederi kontrollitava Arricano Real Estate PLC pressikonverents, kus teatati, et meelelahutus- ja kaubanduskeskuse SkyMall osalus on läinud ebaseaduslikult Pivdenny pangale.

  Tänavu augustis tegi Londoni rahvusvaheline kohus LCIA otsuse Arricano kasuks, et 2010. aastal tehtud tehing oli õiglane. Arricano teataski 5.septembri pressikonverentsil, et Tederi Ukraina äripartner Andrei Adamovsky oli oma osaluse SkyMallis kirjutanud pangale Pivdenny, et vältida Londoni kohtuotsuse jõustumist.
  Äripäev on kirjutanud ka varasemalt Tederi ja Adamovsky konfliktist, mis ulatub 2010. aastasse, kui Kiievi ühe suurema, 67 000 ruutmeetri suuruse kaubanduskeskuse Sky Malli omanikeks olid kaudselt Hillar Tederile kuuluvad kinnisvarafirmad Arricano Grupp ja Panorama Grupp. 2010. aasta aprillis teatas Panorama Grupp, et müüb 51% osaluse Sky Mallis, kuna Teder soovis kaasata keskuse arenduseks lisaraha.
  Kontrollpaketi ostis suurärimees Andrei Adamovskyle kuuluv firma Beta Grupp. Adamovsky ja Teder sõlmisid tehingu klausliga, et Tederi firma Retail Real Estate omab õigust samad aktsiad märtsis 2011 tagasi osta. Kui aeg saabus, keeldus Adamovsky aktsiaid müümast ning vaidlustas tehingu kohtus.
  Adamovsky on väitnud, et Arricano on rikkunud lepingujärgseid kohustusi ning on andnud konfidentsiaalset infot kolmandale osapoolele. Adamovsky muutis 2012. aastal SkyMalli juhtkonda.
  Mullu kirjutas Äripäev, et see konflikt jõudis ka peaministri Andrus Ansipini ja president Toomas Hendrik Ilveseni, kuna Tederi partnerid saatsid neile murekirja. Lühidalt öeldes rääkis kiri Tederi ebaausast äriajamisest Ukrainas.
  Tänavu juulis kirjutas Delovõje Vedomosti, et Ukraina ametnikud süüdistavad Tederit, et ta üritab SkyMalli kontrolli ebaseaduslikult endale saada. Samas väitis Teder toona pressikonverentsil koos Euroopa Suurettevõtete Assotsiooni presidendiga Ukrainas, et Adamovsky kutsus ostma SkyMalli aktsiaid alla turuväärtuse. Teder märkis toona, et Adamovsky on pakkunud ka välja variandi, et tõugata Tederit omanikeringist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.