15. september 2014
Jaga lugu:

Äripäev pani turundusfirmad uut moodi ritta

Sel aastal koostas Äripäev ­Turunduse TOPi mõnevõrra teisiti, jagades turunduse valdkonna ettevõtted kaheks: sõnumit loovateks turundus­firmadeks ja sõnumit avaldavateks meediafirmadeks.

Ettevõtted reastati äri edukuse järgi Äripäeva edetabelite metoodikat kasutades – see arvestab lisaks käibe ja kasumi absoluutnumbritele ka käibe ja kasumi kasvu (võrreldes eelmise aastaga) ning käiberentaablust.

Digiturundus röövib käivet. Turundusäride TOPis kerkisid tänavu esile e-turundajad – koos võitja FreshMedia OÜga tegeles sellel alal esikümne firmadest iga kolmas.

“E-turundus jätkab turuosa “röövimist” traditsioonilistelt turunduskanalitelt, sest üha enam inimesi veedab oma ­aega internetis ning ka raha liigub sinna, kus on inimesed,” rääkis ettevõtte omanik ja juht Mikk Lilo.

Tema ettevõte kasvatas eelmisel aastal aasta varasemaga võrreldes käivet ligi kolm korda, 2,1 miljoni euroni.

Samas on endiselt hinnas ka nn traditsioonilised kanalid, mida näitas välireklaamipinda müüva JCDecaux Eesti võit meediafirmade TOPis. Vaatamata tihedale konkurentsile kasvatas JCDecaux Eesti nii käivet (14%) kui ka kasumit (8%) ehk teenis 5 miljoni ­eurose müügitulu juures 1,3 miljonit  eurot kasumit.

Reklaam õues jõuab kohale. “Välimeedia mõjualas liiguvad paljud reklaamijatele väga olulised sihtrühmad, kelleni teiste meediate kaudu on aina keerulisem jõuda: linnaelanikud, mehed, jõukamad inimesed, kindlasti noored, mitte-eestlased jne. Digitaalse meedia areng on andnud inimestele võimaluse maailmaga kursis olla ka kodust väljaspool, välireklaami mõjualas liikudes,” sõnas valdkonna parima juht Kristiina Kõiv.

Lisaks toob täna Äripäeva tellijateni jõudev erileht Turunduse TOP välja enam agentuuritulu teeninud turundusfirmad ja kõige rohkem reklaamiraha teenivad meediaettevõtted.

 

Tasub teada

Turundusfirmade TOP

1. FreshMedia OÜ – e-turundusagentuur2. Inspired Universal McCann OÜ – meediaagentuur3. Web Expert OÜ – e-turundusagentuur

Meediafirmade TOP

1. JCDecaux Eesti OÜ – välimeedia2. Äripäev AS – ajalehed, ajakirjad3. Planestar OÜ – välimeedia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt