Äripäev • 21. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Kinnisvarafirmad plaanivad tööjõudu palgata

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse liige Tõnu Toompark.
Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse liige Tõnu Toompark.  Foto: Julia-Maria Linna

Kinnisvarafirmade liidu uuringu kohaselt prognoosivad sektori ettevõtted järgnevaks pooleks aastaks käibekasvu ja töötajaskonna suurendamist.

Küsitlusele vastas 87 kinnisvaraettevõtjat, kellest üle poole ennustas tulevaks poolaastaks käibekasvu. Käibelangust nägi vaid alla 10% vastajatest, vahendas kinnisvarafirmade liidu (EKFL) juhatuse liige Tõnu Toompark.

Kinnisvaraturu suhtes on ettevõtjad mõõdukalt optimistlikud, lõviosa prognoosidest nägi ette nii hindade kui tehingute arvu stabiliseerumist. Kui eristada elamis- ja äripindade turgu, siis oodatakse kerget kasvu eelkõige äripindade turult.

„Elamispindade osas oldi mõnevõrra tagasihoidlikumad, kuna kiire kasv leidis juba tänavu kevadeni aset ning eelkõige prognoositakse sellele turusegmendile stabiilsust,“ kommenteeris Toompark. „Seda tähelepanuväärsem on, et vaatamata vahepeal veidi langenud turukonjunktuurile on ettevõtjate töötajate arvu ja käibe kasvatamise ootused optimistlikud,“ lisas ta.

EKFL viib kinnisvarasentimendi uuringut läbi kaks korda aastas, küsitlusele vastajad on EKFLi liikmed ja teised valdkonna ettevõtete juhid ja tippspetsialistid.

EKFL on loodud 1994. aastal ning ühendusse kuulub 45 kinnisvarasektori ettevõtet.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt