• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Perens: keskpangad käitusid nagu alkohoolikud

  Swedbank Eesti juht Priit Perens.Foto: Veiko Tõkman

  Finantskriisist väljumisel käitusid pangad nagu alkohoolikud, et kui hommikul on paha olla, siis tarbitakse õlut, ütles Swedbank Eesti juht Priit Perens tänasel Delovõje Vedomosti konvrentsil "Eduvõti 2015".

  Keskpangad on tema sõnul finantskriisist väljudes pannud vundamendi uuele alusele: on trükitud raha juurde ja see on viinud hindade tõusuni kinnisvaras, likviidsuse- ja investeerimistoodetes. „Raha on jäänud investeeringute valdkonda ning ei ole jõudnud reaalmajandusse. See toob kaasa ebavõrdset kasvu, ühiskonna killustumist ja probleeme ühiskonnas: tarbijahinnaindeks ei kasva, keskmine töötaja ei ole võimeline ostma kinnisvara,“ põhjendas Perens, mis kontekstis keskpangad alkohoolikutena käitusid.
  Rääkides järgmise aasta majanduse prognoosist, ütles Perens, et palju räägitakse sellest majanduskasvu hakkab vedama USA, tema sõnul on see vähe tõenäoline. "USA on praegu aktiivselt investeerinud uutesse tehnoloogiatesse nafta ja gaasi kaevadamisse ning on suurim naftatootja maailmas," märkis ta. Aga Ameerika ei ekspordi alates 1970.aatatest oma naftasaadusi, seega on see majanduskasvu vedamine ebatõenäoline.  
  Eestis aga liiguvad asjad tema sõnul enam-vähem hästi ja pangandussüsteem on meil stabiilne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.