• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vitsur: tänavu kasvab majandus 1-2%

  LHV Panga analüütik Heido VitsurFoto: Andres Haabu

  LHV Panga analüütiku Heido Vitsuri sõnul on selle aasta majandusprognoosi palju ümber hinnatud, seega ei saa ühtegi arvu tegelikult tõsiselt võtta.

  „Ka meie oleme muutnud nii selle aasta kui ka tulevase aasta prognoosi. Prognoos nägi ette, et see aasta tuleb väga halb, 0,5% majanduskasv. Mina arvan, et nii halb ei tule. Kui hea ta tuleb, seda ei oska täna öelda,“ lausus Vitsur. Tema sõnul võib vahel jääda mulje, et neid prognoose tehakse kohvipaksu peal.
  Ta lisas, et kui suvel veel tundus, et see aasta tuleb väga halb, siis hetkel tundub, et see ei ole nii. Vitsur märkis, et momendil on maailmas majandusriskidest suurimad poliitilised riskid ja neid ei oska keegi ennustada. „Samuti ei oska ennustada, mida teevad USA ja Euroopa keskpangad,“ ütles Vitsur.
  Selle aasta majanduskasv jääb tema sõnul 1-2% vahele, LHV hinnangul pigem 1,5-2%. „Järgmise aasta prognoos on helgem, tuleb 2-2,5% vahele,“ teatas Vitsur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.