Alyona Stadnik • 26. november 2014 kell 9:05

Vitsur: tänavu kasvab majandus 1-2%

LHV Panga analüütik Heido Vitsur  Foto: Andres Haabu

LHV Panga analüütiku Heido Vitsuri sõnul on selle aasta majandusprognoosi palju ümber hinnatud, seega ei saa ühtegi arvu tegelikult tõsiselt võtta.

„Ka meie oleme muutnud nii selle aasta kui ka tulevase aasta prognoosi. Prognoos nägi ette, et see aasta tuleb väga halb, 0,5% majanduskasv. Mina arvan, et nii halb ei tule. Kui hea ta tuleb, seda ei oska täna öelda,“ lausus Vitsur. Tema sõnul võib vahel jääda mulje, et neid prognoose tehakse kohvipaksu peal.

Ta lisas, et kui suvel veel tundus, et see aasta tuleb väga halb, siis hetkel tundub, et see ei ole nii. Vitsur märkis, et momendil on maailmas majandusriskidest suurimad poliitilised riskid ja neid ei oska keegi ennustada. „Samuti ei oska ennustada, mida teevad USA ja Euroopa keskpangad,“ ütles Vitsur.

Selle aasta majanduskasv jääb tema sõnul 1-2% vahele, LHV hinnangul pigem 1,5-2%. „Järgmise aasta prognoos on helgem, tuleb 2-2,5% vahele,“ teatas Vitsur.

Hetkel kuum