Alyona Stadnik • 26. november 2014 kell 7:21

Anvelt: hea poliitik otsib alati kompromisse

Justiitsminister Andres Anvelt   Foto: Eiko Kink

Justiitsminister Andres Anvelt ütles tänasel Delovõje Vedomosti konverentsil „Eduvõti 2015“, et poliitik tahab meeldida kõigile, otsib alati kompromisse ning poliitika ja äri peaksid olema rohkem diskussioonis.

„Poliitik tahab kõikidele meeldida. Praegu ma räägin siin konverentsil, hiljem räägin tööandjaga,“ märkis Anvelt. „Ma pean aru saama, et ma ei saa valetada teile ega neile. Hea poliitik otsib alati kompromisse.“

Tema sõnul on konflikt kõige odavam reklaam poliitiku jaoks. „Kõige odavam on teha kellegagi konflikt, siis ma ise ei pea tegema mingit plakatit, aga see on eilne poliitika,“ tõdes ta. „Hea poliitik ei peaks otsima konflikti äri ja inimeste vahel, vaid peab otsima kompromissi. Rahust ei kirjuta keegi meedias, kirjutatakse ikka konfliktist.“

Saalist küsiti Anvelti käest, kas poliitika segab äri ajamist. „Poliitika ja äri peaksid rohkem olema diskussioonis, siis on võimalik leida ühist teed,“ vastas Anvelt.

Hetkel kuum