Jaga lugu:

Auto Forte: autoturul hoog sees

Auto Forte Tallinn OÜ juhatuse liige Raido Toonekurg.  Foto: Raul Mee

Automüük on möödunud aasta teises pooles turgu tabanud maksuehmatusest taastunud ning rühib esimese kvartali tulemuste põhjal eelneva aasta sama perioodiga sarnases tempos, märkis Peugeot’ sõidukite müüja Tallinnas, Auto Forte juhataja Raido Toonekurg.

“Eeldasime möödunud aastal, et enne detsembrit ostetakse autod nn ette ära ning aasta alguses langeb müük mõõna. Klient on käitunud siiski rahulikumalt ning hoolimata veebruari tagasilangusest, kasvas märtsis müük 14 protsenti ning kogu kvartali peale 4 protsenti. Kindlasti aitab autoturu kasvule kaasa ka liisingfirmade aktiivne töö ja tihe konkurents. Müüki toetab ka SEB hiljutine majanduskasvu prognoosi tõstmine,” sõnas Toonekurg.

„Usun, et kui päike hakkab veel kõrgemalt käima, aktiveerub autoturg veelgi. Kuna sisetarbimine on tugev, siis see peegeldub ka rohkemates autoostudes. Samuti tervikuna autopark vananeb ja tekitab vajaduse autode väljavahetamiseks,“ lausus Raido Toonekurg.

Veebruaris järsu languse teinud uute sõiduautode müük tegi märtsis suure tõusu ja kasvas võrreldes möödunud aasta märtsikuuga koguni 14% võrra. Kui mullu müüdi märtsis 1713 uut sõiduautot, siis tänavu lausa 1946. Sedavõrd palju pole märtsis Eestis uusi sõiduautosid müüdud pärast 2008. aastat, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL) eile.

Edukas müük märtsis tõstis müüginumbrid napilt plusspoolele ka kolme kuu kokkuvõttes, nii et tänavu müüdi esimeses kvartalis 4793 uut sõiduautot, mullu samal perioodil aga 4753. Kasvas ka uute sõiduautode osakaal kogu sõiduautode impordist võrreldes paari eelmise kuuga, ja märtsis oli see 48%, seisis AMTELi teates.

Turuliidrina jätkas automarkidest Toyota 232 müüdud sõiduautoga, järgnesid Honda ja Škoda, vastavalt 209 ja 189 autoga. Mudelite edetabelis moodustasid esikolmiku Nissan Qashqai 132, Honda CR-V 115 ja Škoda Octavia 90 müüdud autoga. Lisaks Eesti-sisele müügile läks eksporti 74 autot.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum