Äripäev • 30. juuni 2015 kell 10:00

Estonian Air maandus 10 miljoni euroses kahjumis

Estonian Airi lennuk Tallinna lennujaamas.  Foto: Andres Haabu

Estonian Airi mullune käive oli 69,9 miljonit ja tegevuskahjum 6,7 miljonit eurot, puhaskahjum oli 10,4 miljonit eurot, teatas ettevõte.

“Eelmine aasta kulges lennufirmale väga keerulistes oludes, kus konkurentsisurve Baltimaade ja Skandinaavia liinidel ning ebastabiilne olukord meie idasuunalistel liinidel mõjutas oluliselt tegevustulemust,” selgitas Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.  

Lennufirma käive oli eelmisel aastal 3 protsenti madalam kui 2013. aastal ning ettevõte lõpetas aasta 10,4 miljoni euro suuruse puhaskahjumiga.  

2014. aasta sügisel esitas Estonian Air Euroopa Komisjonile täiendatud restruktureerimiskava, mis tugines võimaliku investori kaasamisele.

Estonian Air

2014. aastal 553 161 reisijat (aasta varem 551 169).Lennukiparki kuulub seitse lennukit: kolm Bombardier CRJ ja neli Embraer E-170 tüüpi.Lendude regulaarsus ehk toimumisprotsent oli 99% ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) oli 91,6%.Regulaarlennud: Stockholm (Arlanda ja Bromma), Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim.Hooajalennud: München, Pariis, Berliin, Nice, Split, Viin ja Milano.

Hetkel kuum