Raido Neemre • 27. juuli 2015 kell 19:11

Putin vallandas 110 000 inimest

Foto: EPA

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas kaks nädalat tagasi dokumendi, mille alusel kärbitakse riigi Siseministeeriumis täiskohaga töötajate arvu ligi 10% ehk 110 000 inimese võrra, vahendab Bloomberg.

Enamus kärpeid toimub administratiivtöötjatate hulgas. CNN Money andmetel jääb institutsiooni tööle seejärel pisut enam kui miljon töötajat.Siseministeerium vastutab Venemaa politsei, sõjaväestatud julgeolekujõudude ning maanteeliikluse ohutuse eest.

Märtsis allkirjastas Putin kolm uut dekreeti, mis kahandas 10% võrra riigiametnike palkasid; kahanesid ka Putini enda ning peaminister Dmitri Medvedevi palgad.Venemaa majandus on viimasel aastal kõvasti kannatanud tänu naftahindade langusele ja Lääne sanktsioonidele, mis on tingitud Ukraina kriisist. Venemaa SKP on 2015. aastal kukkunud 2,2%.

Hetkel kuum