Äripäev • 17. august 2015 kell 11:30

Kredex: enamik eksportijaid ootab kasvu

Muuga sadam  Foto: Äripäev

KredEx Krediidikindlustus korraldas Eesti eksportivate ettevõtete hulgas uuringu, mis näitas, et ettevõtjad ootavad lähiaastatel ekspordimahtude olulist kasvamist.

42% uuringus osalenud ettevõtjatest arvas, et nende ekspordimahud kasvavad lähiaastatel kuni neljandiku võrra ning 24% vastajatest leidis, et nende ekspordimahud kasvavad rohkem kui neljandiku võrra. 32% vastajatest märkis, et ekspordimahud jäävad lähiaastatel selle aastaga samale tasemele. Ainult 2% hinnangul on lähiaastail oodata ekspordimahu kahanemist.

Ettevõtjatelt uuriti ka, mitmesse riiki nad kaupu või teenuseid ekspordivad. 61% vastajatest ekspordib oma kaupu ja teenuseid 2-5 riiki, 21% 10 või rohkemasse riiki, 15% 6-10 riiki ja 3% ainult ühte riiki.

KredEx Krediidikindlustus korraldas uuringu eksportivate ettevõtete hulgas 2015. aasta teises kvartalis.

Hetkel kuum