Äripäev • 11. september 2015 kell 12:23

Putin võõrustab Krimmis Berlusconit

Vanad sõbrad Vladimir Putin ja Silvio Berlusconi aastal 2002 Sotšis Putini residentsis.  Foto: epa

Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi saabus täna eravisiidile Krimmi, kirjutas BBC.

Teada on, et Itaalia ministritekabineti endine pealik kohtub Venemaa annekteeritud poolsaarel president Vladimir Putiniga.

Putini pressisekretär Dmitri Peskov ütles sel nädalal Berlusconi eravisiidi kommentaariks, et Putinil ja Berlusconil võivad jutuks tulla mitte ainult Vene-Itaalia suhted, aga ka olukord rahvusvahelisel areenil, kaasa arvatud mõttevahetus „kõige kuumemate regionaalsete probleemide teemal“.

Putin on korduvalt rääkinud oma sõprussuhetest Berlusconiga, mis ei katkenud ka pärast skandaalse itaallase peaministri kohalt lahkumist. Viimati kohtusid nad juuni algul Roomas ning juuni lõpul veetsid Berlusconi ja Putin nädalavahetuse Altais.

Hiljuti ütles Putin ajalehele Corriere della Sera antud intervjuus, et tal on head suhted kahe endise Itaalia peaministriga, nii Berlusconi kui Romano Prodiga. „Millises ametis me ka pole, kus me ka ei tööta, oleme me ennekõike inimesed ja loomulikult on suhete loomisel oluline vastastikune usaldus töös ja riiklikul tasemel,“ ütles Putin.

Berlusconit ootab Krimmis soe vastuvõtt, vahendas TASS Krimmi parlamendi esimehe Vladimir Konstantinovi sõnu. „Me austame Itaalia poliitikut tema suhtumise pärast Venemasse ja korraldame talle sooja vastuvõtu,“ kinnitas ta.

Krimmi ministrite nõukogu allikas ütles TASSile, et Berlusconil on kavas sõita Jaltasse: „Talle on juba ette valmistatud vaatamisväärsuste tuur ja mõned kohtumised.“

Venemaa annekteeris Krimmi 2014. aasta märtsis. Rahvusvaheline üldsus peab poolsaart aga endiselt Ukraina territooriumiks.

Hetkel kuum