Kaisa Gabral • 30. september 2015 kell 6:15

Kristen Michal: ehk ongi Eesti omal moel luksuskaup

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal  Foto: Andras Kralla

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal loetles konverentsi Äriplaan 2016 avakõnes ette Eesti plusse nagu hea maksukeskkond ja hea haridussüsteem ning märkis, et Eestit võib mingis mõttes äkki pidadagi luksuskaubaks.

„Ehk ongi Eesti omal moel üks luksuskaup – hea meditsiin, arvestatav haridus, keskmisest madalamad maksud. Ettevõtlusvabaduses ja elektroonilises asjaajamises oleme maailma tipus,“ lausus Michal.

Eestil on tema sõnul visioon olemas. „Ametisse asudes võtsin eesmärgiks riigiettevõtete korrastamise. Riigil on ettevõtteid turgudel, kus riik ei pea omanik olema. Kui ettevõte saab korrastatud ja õiguslikud takistused kõrvaldatud, peab ettevõtte minema erastamisele,“ märkis Michal.

Praegu tegelevad riigiettevõtetes tema sõnul ligi 100 inimest kinnisvara ja ehitusega. Lisaks ka IT-sektoris on palju töötajaid, Michali sõnul saab siin kokku hoida.

„Euroopa Komisjonis käib Estonia Airi hindamisprotsess. Uus ettevõte, mille loome, pole Estonian Airi järglane, ei poeg ega tütar," lausus Michal, vihjates riigi uuele ettevõttele, mis on loodud juhuks, kui Euroopa Komisjonilt tuleb negatiivne otsus Estonian Airi riigiabi kohta.

Täna toimub Nordea kontserdimajas Äriplaani konverents, kus astuvad üles mõjukad Eesti ettevõtjad, keda juba iga päev esinemas või lehes kirjutamas ei näe. 

Hetkel kuum