Äripäev • 29 oktoober 2015

Nemtsovi partei taotleb tema mõrvas kannatanu staatust

Boriss Nemtsovi mõrvapaik Moskva südalinnas 27. veebruari hilisõhtul.  Foto: epa

Kuna aasta alguses Moskva südames tapetud poliitiku Boriss Nemtsovi tapmise uurimine venib, palus Nemtsovi partei Parnas määrata end selles kriminaalasjas kannatanuks.

Partei Parnas pöördus Venemaa Riikliku Uurimiskomitee poole palvega tunnistada ta partei kaasesimehe Boriss Nemtsovi mõrva asjus kannatanuks.

„Tegime äsja vastava avalduse, milles palume parteid tunnistada kannatanud osapooleks. Sellest on juba ammu räägitud, aga nüüd, kui mõrva tellijate ja täideviijate väljaselgitamine pehmelt öeldes libiseb käest, katsub partei kasutada kõiki võimalusi, kaasa arvatud rahvusvahelisi, et aidata neid tabada,“ vahendas erakonda esindav advokaat Vadim Prohhorov, kes kaitseb ka Nemtsovi tütre huve.

Venemaa opositsioonipoliitik Boriss Nemtsov tapeti 27. veebruari õhtul Moskva kesklinnas Suurel Moskvoretski sillal nelja püstolilasuga. 8. märtsil võeti mõrvakahtlusega vahi alla viis tšetšeeni päritolu meest, kellele esitati ka mõrvasüüdistus. Mõrva tellijat pole tänaseni tabatud.

Hetkel kuum