Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi tahab järsult piirata pagulaste vastuvõttu

  Rootsi peaminister Stefan Löfven (paremal) ja asepeaminister Åsa Romson pressikonverentsil.Foto: EPA

  Rootsi avalikustas täna rea meetmeid, mille eesmärk on järsult vähendada riiki saabuvate pagulaste hulka.

  Rootsi ei saa enam nii palju pagulasi vastu võtta kui varem, kuna see seab juba ohtu oluliste ühiskondlike funktsioonide toimimise, nagu koolihariduse andmine ja tervishoiuteenuste osutamine, teatasid täna Rootsi peaminister Stefan Löfven ja asepeaminister Åsa Romson. Viimasel oli kibedat sõnumit edasi andes raske pisaraid tagasi hoida.
  Rootsi muudab oma seadusi, et need vastaksid vaid ELis kehtivale miinimumile, ja annaksid nii riigile hingetõmbeaega. Karmistatakse elamisloa saamise tingimusi ja perede järeletoomise võimalusi. Karmistatakse toimetulekunõudeid ja tugevdatakse dokumentide kontrolli bussides ja rongides.
  „Lühidalt öeldes peab rohkem inimesi nüüd asüüli taotlema teises riikides,“ ütles Löfven.
  Peaministri sõnul ei saa praegune olukord jätkuda – kohalikud omavalitsused löövad häiret, et ei tule koormusega toime ning migratsiooniamet ei suuda enam pagulastele peavarju leida.
  Rootsi on viimase kahe kuuga saabunud 80 000 pagulast. Kui kõik ELi riigid oleksid nii palju pagulasi vastu võtnud, teeks see ligi 25 miljonit inimest. Elanike arvu kohta on Rootsi ELi riikidest kõige rohkem pagulasi vastu võtnud.
  Löfven ütles, et on Rootsi poliitika muutusest teavitanud nii Euroopa Ülemkogu presidenti Donald Tuski, Saksamaa kantslerit Angela Merkelit kui ka Taani peaministrit Lars Lökke Rasmusseni.
  Rootsi valitsus rõhutab, et lahendust tuleb otsida ELi tasandil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.