Harry Tuul • 11. detsember 2015
Jaga lugu:

Selgus Venemaa sõja hind Süürias

Venemaa alustas sõjategevust Süürias 30.septembril  Foto: EPA

Venemaa valitsuse allikas rääkis uudisteagentuurile Bloomberg, et Venemaa plaanib kulutada sõjategevusele Süürias 2016. aastal umbes 1,2 miljardit dollarit, vahendab Novaja Gazeta.

Agentuuri andmetel kulutas Venemaa alates esimeses sõjategevuse päevast ligi 4 miljonit dollarit päevas, kuid pärast terrorirünnakut reisilennukile A321 käskis president Vladimir Putin õhulööke Süürias tugevdada ning kulutused sõjalistele operatsioonidele kahekordistusid 8 miljonile dollarile päevas.

Varem on majandusleht RBK hinnanud Süüria operatsioonide hinnaks 2,5 miljonit dollarit päevas, mis teeb aastas 900 miljonit dollarit. Peaminister Dmitri Medvedev teatas 8. detsembri pressikonverentsil, et Venemaa sõjategevuse hind Süürias on saladus, kuid lisas, et kulud kaetakse täielikult kaitseministeeriumi eelarvest ning lisavahendeid pole eelarvest ette nähtud. Venemaa alustas sõjategevust Süürias 30. septembril.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum