Eliisa Matsalu • 21. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Hiigeltehing ärikinnisvaras

Tallinna kesklinnas paiknev SEB peahoone saab uue omaniku.  Foto: Indrek Susi

Üks suuremaid tegijaid Eesti ärikinnisvaraturul laiendas Baltimaades haaret ja ostis Eestis, Lätis ja Leedus 44 objekti. Teiste hoonete seas vahetas omanikku SEB peakontori hoone Tallinnas Tornimäel.

Suurtehingu tegi Šveitsi päritolu investeerimisfirma Partners Group. Viimaseid tehinguid Baltimaades juhib ettevõte Laurus s.a.r.l, mis on Partners Groupi ja selle tütarettevõtte Northern Horizon ühisettevõtte. Lauruse fondijuht Antanas Anskaitis kinnitas, et tehing on tõesti lõppfaasis, ent paraku on müüja, Hollandi päritolu kinnisvarainvesteeringute ettevõtte Geneba varade ostutehing konfidentsiaalne, mistõttu detailidesse ta laskuda ei saa.

Anskaitis rääkis, et Lauruses on aktiivsed investorid ja varahaldurid, kes vaatavad pidevalt ostu-müügi huviga Balti turul ringi. Näiteks müüs Laurus hiljuti maha Vesse kaubanduskeskuse Tallinnas, mille nad alles möödunud aastal soetasid. Nimelt tegi Laurus eelmisel aastal ühe kallima kinnisvaratehingu Baltimaades, ostes BPT Optima portfelli, mille hulka kuulus ka Vesse kaubanduskeskus.

BPT Optima portfelli koguväärtus Eestis, Lätis ja Leedus oli 163 miljonit eurot. Eesti hoonetest kuulusid portfelli veel Valge Maja Tallinnas Tartu maanteel ja büroohoone aadressil Hobujaama 4. Eesti hoonete eest käis Laurus välja 50–56 miljonit eurot.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Geneba Baltimaade portfelli kuulub kokku 44 objekti. Nende peamine klient on pikaajaline üürnik SEB pank, kellelt Geneba saab Balti turgude peale kokku 90% kogu üüritulust. Kogu portfellist moodustavad Baltimaade varad 15%. Geneba esindajad ei tahtnud Balti turult lahkumist kommenteerida.

Jaga lugu:
Hetkel kuum